Marş ‘Pentru alegeri corecte’ al Partidului Şansă la Chișinău

Publicat:

Partidul Şansă a organizat vineri la Chişinău un marş “Pentru alegeri corecte”. Aproximativ o sută de participanţi la acesta au mărşăluit pe străzile Chişinăului, după care au pichetat clădirea Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Ei au cerut “asigurarea condiţiilor egale pentru candidaţii în alegeri” şi “excluderea utilizării resurselor administrative”.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Protestatarii, care au inclus lideri ai noului partid şi deputaţi din fostul partid Şor (declarat neconstituţional), au spus că autorităţile folosesc “metode represive” împotriva lor.

Organizatorii acţiunii au spus că marşuri au avut loc şi în alte oraşe, unde “oamenii au ieșit în stradă pentru a demonstra că sunt uniţi de dragostea pentru Patrie de dorinţa de a schimba viaţa la ţară în bine”.

Cu o zi înainte, angajaţi ai Inspectoratului naţional de investigaţii, împreună cu angajaţi ai Centrului naţional anticorupţie, au efectuat 65 de percheziţii în mai multe localităţi ale ţării în dosarul finanţării ilegale a partidului Şansă.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Trei persoane au fost reţinute. După ce partidul Şor a fost declarat neconstituţional, în iunie 2023, Ilan Şor şi susţinătorii săi au început să susţină activ partidele Şansă şi Renaştere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eurobarometru: Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu privire la viitorul UE, peste media blocului comunitar

Eurobarometru: Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu privire la viitorul UE, peste media blocului comunitar Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu...

Cel puţin 26 de morţi şi 160 de spitalizări în Iran în urma consumului de băuturi alcoolice ilegale

Cel puţin 26 de morţi şi 160 de spitalizări în Iran în urma consumului de băuturi alcoolice ilegale Cel puţin 26 de persoane au murit...

Asteroidul care a ucis dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani nu a fost singur

Asteroidul care a ucis dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani nu a fost singur Asteroidul uriaș care a lovit Pământul și a...

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.