Martin Schulz reales la conducerea SPD

Publicat:

Martin Schulz a fost reales joi seară la conducerea Partidului Social-Democrat german (SPD) cu 81,9% din voturi, un rezultat oarecum dezamăgitor deoarece a fost singurul candidat, relatează AFP. 

“Vă mulţumesc pentru încredere”, a declarat el la finalul votului secret cu buletine exprimat de cei 600 de delegaţi ai partidului reuniţi în congres la Berlin.


“La 19 martie, m-aţi ales cu 100% din voturi. A fost un moment frumos, însă de atunci au fost şi unele dintre cele mai dificile”, a continuat el, exprimându-şi speranţa că “vor sosi momente mai bune de acum înainte”.

Înainte de alegerea sa în martie la conducerea SPD, fostul preşedinte al Parlamentului European (2012-2017) fusese desemnat cu câteva săptămâni mai devreme drept candidat al social-democraţilor pentru a o înfrunta pe Angela Merkel.

Joi, Martin Schulz a plătit pentru scorul catastrofal înregistrat de social-democraţi la alegerile parlamentare de la 24 septembrie (20,5%) şi pentru tergiversările care au urmat.

În timp ce în seara legislativelor a declarat categoric că SPD va intra în opoziţie, Martin Schulz a revenit asupra acestei poziţii, după eşecul negocierilor dintre conservatori, liberali şi Verzi, luna trecută, invocând “responsabilitatea” care revine celui mai vechi partid din Germania.

Martin Schulz a evitat, totuşi, umilinţa la care a fost supus predecesorul său Sigmar Gabriel. Aceasta a suferit o înfrângere fără precedent când a fost ales în fruntea SPD în decembrie 2015, obţinând numai 74,3% din voturile delegaţilor partidului.

Sigmar Gabriel s-a referit el însuşi atunci la un vot “sancţiune”.

Mai devreme în cursul serii, delegaţii social-democraţi au dat undă verde deschiderii discuţiilor guvernamentale cu Angela Merkel pentru a încerca să scoată Germania din impasul politic.

Foarte prudent, SPD a lăsat însă deschise toate opţiunile, chiar şi a unei simple susţineri în parlament a unui guvern conservator minoritar.

Săptămâna viitoare, Martin Schulz are prevăzute discuţii cu cancelarul Angela Merkel, şefa Uniunii Creştin-Democrate, şi cu liderul partidului frate bavarez CSU, Horst Seehofer.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.