Masacrul din Christchurch: Asasinul a călătorit în Croaţia în decembrie 2016-ianuarie 2017 (poliţia croată)

Publicat:

Extremistul de dreapta australian care a comis vineri atacurile sângeroase soldate cu 49 de morţi în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, a călătorit în Croaţia la sfârşitul lui 2016 şi începutul lui 2017, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de agenţia naţională HINA, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

‘Poliţia are informaţii despre mişcările acestei persoane în decembrie 2016 şi ianuarie 2017’, a declarat purtătoarea de cuvânt.


Citește și : 11 răniți în urma unui incendiu provocat de vestele galbene într-un imobil din centrul Parisului

Presa croată a relatat sâmbătă că australianul Brenton Tarrant a vizitat atunci Zagrebul şi mai multe oraşe de pe litoralul adriatic, printre care Zadar, Sibenik şi Dubrovnik.

Premierul croat Andrej Plenkovic a declarat, la televiziunea naţională HRT, că autorităţile lucrează pentru a stabili care au fost motivele acestui sejur. ‘Până ieri, această persoană nu era în centrul interesului nostru’, a indicat prim-ministrul croat.

Vineri, autorităţile de la Sofia au anunţat că desfăşoară o anchetă cu privire la motivele unui sejur întreprins de Tarrant în Bulgaria în 2018.

Autorităţile bulgare au informat statele vecine despre o călătorie a lui Brenton Tarrant în 2016 în regiune, în Serbia, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina. Informaţiile nu au fost confirmate până acum de autorităţile acestor ţări.

Citește și : „Vestele galbene”: Primăria Parisului activează celula de criză pentru gestionarea protestelor

Presa a relatat că, în timp ce se îndrepta spre a comite masacrul, extremistul a ascultat un cântec naţionalist sârb şi a scris pe încărcătoarele armelor sale numele unor eroi sârbi cu caractere chirilice, o dezvăluire ce a făcut valuri în regiune, mai multe personalităţi şi media acuzând ‘ideologia naţionalistă sârbă’ că l-ar fi inspirat pe australian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.