Mașina lui Vitali Ignatiev a fost văzută la Ambasada României de la Chișinău

Publicat:

Mașina lui Vitali Ignatiev a fost văzută la Ambasada României de la Chișinău

În condițiile în care în spațiul public se vorbește despre o posibilă decizie a deputaților transnistreni de a-i cere lui Putin să alăture Transnistria Rusiei, poziția șefului diplomației transnistrene, Vitali Ignatiev, nu este clară, scrie disinfo.md.

Citește și Mihail Saakașvili: Sunt singura persoană din lume pe care Putin a promis că o va ucide și care este încă în viață


Persoana despre care se spune că face jocurile Kremlinului în regiunea transnistreană, a fost observată la Chișinău, parcând automobilul în curtea Ambasadei române de la Chișinău.

Disinfo.md a verificat, dacă într-adevăr automobilul îi aparține lui Ignatiev și a găsit imagini din 2022 cu același autoturism parcat în fața sediului OSCE de la Chișinău. Numerele de înmatriculare coincid cu cele de pe noile imagini de lânga ambasada României.

În timp ce „opoziția” socialistă de la Chișinău, în frunte cu fostul președinte Igor Dodon, se află la Moscova și au întâlniri cu politicieni și oficiali din Duma de Stat sau Consiliul Federațiilor, Ignatiev s-a îndreptat în direcția complet opusă.

Mașina lui Vitali Ignatiev a fost văzută la Ambasada României de la Chișinău

Nu este clar cum a ajuns Ignatiev la Chișinău. După ce autoritățile constituționale au adoptat amendamente la codul penal care înăspresc pedepsele pentru separatism, așa-zisul ministru de externe a continuat să spună că acest lucru ar influența procesul de negociere sau chiar ar priva locuitorii din regiune de dreptul la libertatea de circulație.

Asta însă nu i-a oprit, în 2023, pe unii „miniștri” din regiunea transnistreană să ajungă și să poarte discuții chiar în spatele Guvernului de la Chișinău.

Amintim că, la începutul săptămânii liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a declarat că convoacă Adunarea deputaților de toate nivelurile. Opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba a presupus că la această adunare transnistrenii ar putea cere ca președintele rus Vladimir Putin să accepte regiunea în componența Federației Ruse. Până în prezent, Ignatiev portavocea Kremlinului nu a comentat în niciun fel acest eveniment și eventualele solicitări la adresa lui Putin.

Mașina lui Vitali Ignatiev a fost văzută la Ambasada României de la Chișinău

În ianuarie Kievul l-a citat pe Vitali Ignatiev la sediul Serviciul de securitate pentru a i se aduce acuzația de „sprijinire a statului agresor” (Federația Rusă). Până în prezent Ignatiev nu s-a prezentat, iar autoritățile ucrainene nu au mai comentat acest subiectul. Ambasadorul Ucrainean responsabil de dosarul transnistrean a stat, la începutul săptămânii curente, la o masă cu Iganiev și cu Krasnoselski, însă nu a spus dacă s-a declarat ceva în privința așa-zisului ministru de externe.

Informația dată nu este confirmată nici de autoritățile Moldovei și nici de ambasada Română.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: ‘Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei’

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: 'Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei' Singurul drum pentru Ucraina și Rep. Moldova este Uniunea...

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat Poliția de Frontieră va beneficia de o nouă achiziție de bunuri grație sprijinului...

Beijingul nu lasă loc de interpretări: ‘Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină’

Beijingul nu lasă loc de interpretări: 'Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină' Autorităţile chineze au afirmat luni, după preluarea funcţiei de...

Ucraina a doborât 29 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn

Ucraina a doborât 29 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn Forţele aeriene ale Ucrainei au anunţat luni că au doborât 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.