X

Măsura luată de Moscova după ce Slovacia a expulzat un spion rus

Rusia l-a declarat persona non-grata pe ataşatul militar al Ambasadei Slovaciei la Moscova şi i-a dat acestuia un termen de două zile pentru a părăsi teritoriul rus, a anunţat joi Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, informează RIA Novosti şi Reuters, potrivit agerpres.

La începutul lunii decembrie, Slovacia a anunţat că a expulzat un diplomat rus sub suspiciunea de spionaj. Presupusul spion lucra la ambasada Federaţiei Ruse la Bratislava şi era suspectat de a fi “condus activităţi de spionaj împotriva Slovaciei şi NATO”, a spus la acea dată premierul slovac Peter Pellegrini. După ce aceste activităţi au fost dezvăluite de serviciile de securitate slovace, diplomatul a fost declarat persona non-grata în Slovacia şi i s-a spus să părăsească teritoriul slovac în 48 de ore.

Vezi şi: Accident feroviar în Turcia! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – VIDEO

Ministerul rus a calificat expulzarea diplomatului rus de către Slovacia, în 22 noiembrie, drept “un gest neprietenos”. Prim-vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din cadrul Consiliului Federaţiei, Vladimir Djabarov, a declarat atunci pentru RIA Novosti că Rusia “va răspunde cu măsuri în oglindă la asemenea acţiuni neprietenoase”.

Cei mai mulţi diplomaţi ruşi – 23 – au fost expulzaţi din Marea Britanie, în 14 martie 2018, în urma otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia. Londra acuză Moscova că s-ar fi aflat în spatele acestei otrăviri, în timp ce Rusia respinge acuzaţiile.

Citeşte şi: Un al doilea cetăţean canadian a fost reţinut în China

Tags: bratislavamoscovaPeter PellegrinirusiaSlovaciaVladimir Djabarov
Categorii: Diaspora