‘Matilda’ va rula în cinematografele din Rusia sub protecţia poliţiei

Publicat:

Ministrul rus al culturii, Vladimir Medinski, a trimis Ministerului de Interne o scrisoare în care cere să fie garantată siguranţa cinematografelor care vor proiecta controversatul film ‘Matilda’, a cărui premieră va avea loc la 26 octombrie, relatează joi EFE, potrivit agerpres.

Ministrul i-a trimis titularului internelor, Vladimir Kolokolţev, o scrisoare cerând “să fie garantată siguranţa şi să contracareze orice acţiune ilegală în timpul proiecţiei filmului ‘Matilda”, informează Ministerul Culturii într-un comunicat.


Citeşte şi: O organizaţie nord-coreeană cere ca SUA să fie ‘OMORÂTE în BĂTAIE’, precum ‘CÂINII TURBAŢI’

Medinski consideră că poliţia este obligată să împiedice cu fermitate orice presiune asupra statului, sau a cinematografelor din partea extremiştilor ortodocşi care ar recurge la metode periculoase pentru a-şi susţine convingerile religioase.

După ce lanţurile de cinematografe Cinema Park şi Formula Kino, care împreună formează cea mai mare reţea de săli de cinema din Rusia, au refuzat să proiecteze ‘Matilda’, ca urmare a ameninţărilor primite, mai mulţi responsabili ai acestor lanţuri s-au adresat autorităţilor pentru a le fi garantată siguranţa sălilor lor, cât timp acest film se va afla pe afiş.

Ministrul culturii a susţinut pentru prima dată ‘Matilda’, un film care prezintă relaţia de dinainte de căsătoriei dintre ţarul Rusiei Nicolae al II-lea şi o celebră balerină, împotriva atacurilor extremiştilor ortodocşi.

Citeşte şi: Un luptător de MMA ia la bătaie arbitrul pentru că a întrerupt lupta – VIDEO

“Am văzut filmul. Nu voi discuta conţinutul său, cât timp spectatorii nu l-au văzut. Dar constat că nu există nimic care să aducă ultragiu memoriei lui Nicolae al II-lea şi nici istoriei sau monarhiei ruse”, subliniase el.

Filmul ‘Matilda’, după numele balerinei Matilda Kshesínskaya, de origine poloneză şi vedetă a teatrului Marínski din Sankt Petersburg la sfârşitul secolului al XIX-lea, prezintă relaţia ei scurtă dar pasională cu ultimul ţar al Rusiei între 1892 şi 1894.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jocurile Olimpice de la Paris: Lotul Olimpic al R.Moldova va avea în componența sa cinci reprezentanți ai atletismului

Jocurile Olimpice de la Paris: Lotul Olimpic al R.Moldova va avea în componența sa cinci reprezentanți ai atletismului În seara zilei de 2 iulie, Federația...

Stamate: Membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Sanduța

Stamate: Membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Sanduța Deputata Olesea Stamate susține că membrii Consiliului Superior al...

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă Vremea extremă din ultima perioadă a readus în discuție pericolul unei pene majore...

Europenii rămân uniţi în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina(sondaj)

Europenii rămân uniţi în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina (sondaj) Europenii rămân solidari cu Ucraina în faţa invaziei ruse şi sunt, în general, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.