Matteo Salvini se delimitează de gestul lui Ciocca: ‘Nu schimbăm Europa prin provocări!’

Publicat:

Ministrul italian de interne şi vicepremier Matteo Salvini, liderul partidului Liga, de extremă-dreapta, s-a demarcat miercuri de un gest provocator al unui eurodeputat al formaţiunii sale împotriva Comisiei Europene, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Nu schimbăm Europa prin provocări”, a declarat Salvini la radio, în legătură cu gestul lui Angelo Ciocca, care şi-a scos un pantof şi l-a apăsat pe hârtiile cu notele comisarului european Pierre Moscovici după conferinţa de presă a acestuia privind respingerea proiectului de buget al Italiei.


Citeşte şi: Chiar înainte de startul celui mai mare exerciţiu NATO, patru militari americani au fost răniţi în Norvegia

“Nu vreau să ies din Europa, nu vreau să ies din euro, nu vreau să lovesc în mese cu pantofii, însă lăsaţi-i pe italieni să lucreze”, a adăugat Salvini.

Comisia Europeană a respins marţi proiectul de buget al Italiei, în bună măsură în afara ţintelor europene, o decizie inedită, şi a cerut guvernului coaliţiei populiste să îi prezinte un buget revizuit în trei săptămâni.

Citeşte şi: Primele măsuri! SUA interzic accesul a 21 de cetăţeni saudiţi

După ce a vorbit despre o “lipsă de respect” a lui Ciocca, Moscovici a revenit miercuri dimineaţă în termeni mai duri asupra acestui gest “grotesc”.

“La început zâmbim şi banalizăm pentru că este ridicol, apoi ne obişnuim cu o violenţă simbolică surdă, iar într-o zi ne trezim cu fascismul. Să rămâne vigilenţi! Democraţia este o comoară fragilă”, a scris el pe Twitter. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.