Medicii de la terapie intensivă din Germania cer un lockdown sever pentru două săptămâni

Publicat:

Medicii de la secţiile de terapie intensivă din Germania au atras atenţia că singura soluţie pentru a se evita supraaglomerarea spitalelor pe fondul celui de-al treilea val de infectări cu coronavirus este un lockdown sever de două săptămâni, relatează DPA, potrivit agerpres.

Este nevoie de o combinaţie de lockdown strict, vaccinări şi testări pentru “a preveni suprapopularea unităţilor de terapie intensivă”, a declarat şeful Asociaţiei interdisciplinare germane pentru terapie intensivă şi medicină de urgenţă, Christian Karagiannidis, citat de cotidianul Rheinischen Post.


Citește și : Carantină OBLIGATORIE la hotel pentru toţi cei care ajung în Irlanda din ‘ţările roşii’

El le-a cerut politicienilor să oprească măsurile plănuite de relaxare, din cauza creşterii rapide a numărului de cazuri. “Le cer politicienilor să nu îi abandoneze pe angajaţii din spitale”, a adăugat Karagiannidis.

Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor a raportat sâmbătă cea mai ridicată rată de incidenţă pe şapte zile la 100.000 de locuitori de la mijlocul lui ianuarie, 124,9. Cu o zi în urmă aceasta era de 119,1.

Confuzia din strategia Berlinului de combatere a pandemiei a dus la neînţelegeri între premierii celor 16 landuri din Germania. Unii refuză să accepte planul de a reveni la restricţii mai dure în zonele unde rata infectărilor rămâne relativ scăzută.

Citește și : O singură doză din vaccinul Pfizer oferă un răspuns imun puternic împotriva COVID-19

Cu toate acestea, conform unui sondaj recent, procentul persoanelor care sunt în favoarea înăspririi restricţiilor este peste cel al persoanelor care vor o relaxare. Un sondaj realizat de postul de televiziune ZDF relevă că 36% susţin o înăsprire a măsurilor, în timp ce 31% sunt în favoarea menţinerii actualelor restricţii.

Numai un sfert dintre participanţii la sondaj au spus că vor o relaxare a măsurilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.