Medicului implicat în moartea actorului Matthew Perry i-a fost interzis să mai profeseze

Publicat:

Medicului implicat în moartea actorului Matthew Perry i-a fost interzis să mai profeseze

Medicului din Los Angeles care a acceptat să pledeze vinovat în procesul cauzat de moartea prin supradoză a actorului Matthew Perry, un star al serialului TV “Friends”, i-a fost revocată licenţa de a practica medicina în urma unei decizii pronunţate de un tribunal federal american, informează AFP.

Mark Chavez, în vârstă de 54 de ani, intenţionează să recunoască faptul că a contribuit ilegal la furnizarea către actor, care a interpretat personajul Chandler în acel serial devenit cult, cantităţi de ketamină, drogul aflat la originea supradozei acestuia. Moartea starului TV, într-un jacuzzi din locuinţa sa, în octombrie 2023, i-a şocat pe fanii serialului “Friends” şi a stârnit o avalanşă de omagii la Hollywood, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Unui alt medic, Salvador Plasencia, i-a fost reproşat că a cumpărat de la Mark Chavez acea ketamină şi că i-a revândut-o apoi, mult mai scump, lui Matthew Perry. Jasveen Sangha, supranumită “regina ketaminei”, este acuzată că i-a furnizat actorului doza care l-a ucis.

Procesul lor este programat să înceapă în luna octombrie. Mark Chavez ar urma să pledeze până atunci vinovat pentru a evita desfăşurarea procesului, la fel şi celelalte două persoane vizate de către anchetă.

Implicarea celor doi medici în acest caz a scos la lumină raporturile toxice pe care anumite celebrităţi de la Hollywood le întreţin cu medici care au misiunea de a gestiona dependenţele lor.

Ketamina, folosită uneori în mod abuziv ca stimulent sau agent care induce starea de euforie, era consumată de actorul Matthew Perry într-o manieră controlată în cadrul unor şedinţe de terapie împotriva depresiei.

Însă atunci când creşterea dozei i-a fost refuzată, actorul şi-a reactivat dependenţa în toamna anului 2023 şi a apelat la dealeri şi la medici mai puţin atenţi, potrivit Parchetului federal american.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

O reprezentantă a agenţiei antidrog americane a spus că Salvador Plasencia şi Mark Chavez sunt doctori “fără scrupule” care “au încălcat Jurământul lui Hipocrate”.

Serialul “Friends”, un adevărat fenomen cultural difuzat între anii 1994 şi 2004, a marcat o întreagă generaţie de telespectatori, prezentând peripeţiile unui grup de prieteni din New York. Dar, în culisele acestei producţii TV, Matthew Perry şi-a ascuns mult timp problemele cu care se confrunta în realitate adoptând comportamentul personajului său jovial, Chandler. Starul american s-a luptat multă vreme cu dependenţa de medicamente şi de alcool.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biletele la concertele trupei Oasis s-au epuizat în 10 ore; problemele tehnice i-au frustrat pe fanii formaţiei

Biletele la concertele trupei Oasis s-au epuizat în 10 ore; problemele tehnice i-au frustrat pe fanii formaţiei Biletele la concertele care vor marca reunirea trupei...

Festivalul de Film de la Veneţia: George Clooney şi Brad Pitt promovează noul lor lungmetraj, ‘Wolfs’

Festivalul de Film de la Veneţia: George Clooney şi Brad Pitt promovează noul lor lungmetraj, 'Wolfs' Brad Pitt şi George Clooney, cel mai "cool" duo...

Rapperul american Fatman Scoop a murit după ce s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert

Rapperul american Fatman Scoop a murit după ce s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert Rapperul american Fatman Scoop a murit la vârsta de...

Băiat de 16 ani decapitat de un rechin în timp ce pescuia. Mărturia cutremurătoare a tatălui

Băiat de 16 ani decapitat de un rechin în timp ce pescuia. Mărturia cutremurătoare a tatălui Un băiat de 16 ani a fost decapitat de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.