X

Medvedev compară războiul din Ucraina cu eliberarea Leningradului

Medvedev compară războiul din Ucraina cu eliberarea Leningradului

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat sâmbătă, la împlinirea a 80 de ani de la eliberarea Leningradului, că datoria rușilor este de a păstra cu grijă memoria faptei vitejești și că aceasta este o sursă de curaj și dârzenie în lupta cu forțele neofascismului, conform Ria Novosti, scrie Rador Radio România.

El a adăugat că data la care se împlinesc 80 de ani de la ridicarea blocadei Leningradului este o zi deosebită pentru întreaga națiune rusă, deoarece este amintirea vie a uneia dintre cele mai îngrozitoare tragedii ale celui de-al Doilea Război Mondial și a uneia dintre cele mai mari realizări ale poporului sovietic, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moldova va avea un minister al Apărării Naționale. Instituția va fi redenumită, exact ca în România

Aproape 900 de zile și de nopți orașul a fost supus permanent bombardamentelor, sute de mii de civili au murit de foame și din cauza tirurilor de artilerie.

 

“Datoria noastră este să păstrăm cu grijă amintirea faptei vitejești a poporului sovietic. Pentru noi ea este o sursă de curaj și de dârzenie în lupta cu forțele neofascismului. Cu sprijinul Occidentului, regimul de la Kiev încearcă să lanseze o provocare nu doar Rusiei, ci și întregii lumi civilizate. Vom face totul pentru, ca și cu 80 de ani de ani în urmă, dușmanii noștri să dispară pentru totdeauna de pe fața pământului”, a scris Medvedev pe pagina sa de pe rețeaua de socializare VKontakte.

Peskov, Germania și “ursul rus”

Germania s-a confruntat cu probleme economice care au atras după sine probleme sociale și pentru a distrage atenția de la această situație, ei au decis să spună „povestea de speriat copiii despre ursul rusesc”, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

Anterior, ministrul apărării al Germaniei, Boris Pistorius, a declarat că deocamdată nu vede o amenințare a unui atac al Federației Ruse asupra teritorului NATO, dar că “peste cinci-opt ani este posibil un alt scenariu”.

Citește și : CNA o scoate ‘basma-curată’ pe Maia Sandu: ‘Premiul NU este cadou’

“Problemele economice sunt evidente, deci competitivitatea renumitei producții germane scade, costurile economice cresc, presiunea socială crește, fermierii germani ies în stradă….. Ei au ieșit în stradă. Cu alte cuvinte, paharul răbdării este plin până la refuz. Ce este cel mai bine pentru a distrage atenția în această situație, fie că este vorba de statele baltice, fie că este vorba de Germania, probabil că vor urma și alte câteva țări – cel mai bine este să ne amintim de vechea poveste de speriat copiii despre ursul rusesc, mai ales când acesta a fost trezit”, a spus Peskov într-un interviu acordat jurnalistului de televiziune Pavel Zarubin.

 

Tags: al Doilea Război MondialDmitri PeskovLeningradMedvedev
Externe