Medvedev îi ameninţă pe liderii ucraineni, după atacul din Moscova: ‘Moarte pentru moarte’

Publicat:

Medvedev îi ameninţă pe liderii ucraineni, după atacul din Moscova: ‘Moarte pentru moarte’

Dmitri Medvedev, fostul preşedinte rus şi actualul număr doi în Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse, a ameninţat vineri, după atacul de la sala de concerte din Moscova, că “Rusia îi va ucide pe liderii ucraineni dacă au legătură cu atacul de la Moscova”.

Dmitri Medvedev, care de când a început invazia rusă în Ucraina şi-a căpătat reputaţia de a fi o voce radicală a Kremlinului, a declarat într-un mesaj pe Telegram că „niciun tribunal şi nicio anchetă nu vor ajuta, dacă forţa nu este contracarată prin forţă, iar execuţiile totale ale teroriştilor şi represiunea împotriva familiilor acestora nu sunt contracarate prin morţi”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară a noua oară. Câți deputați au votat ‘pentru’

„Dacă se stabileşte că aceştia sunt terorişti ai regimului de la Kiev, este imposibil să se facă altfel cu ei şi cu inspiratorii lor ideologici”, adaugă Medvedev. „Toţi aceştia trebuie găsiţi şi distruşi fără milă ca terorişti, inclusiv oficialii statului care au comis o asemenea atrocitate”, arată Medvedev.

„Moarte pentru moarte”, îşi încheie el mesajul.

Anterior, într-un mesaj pe Telegram, Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina nu a avut nimic de-a face cu atacul terorist de la Moscova.

La rândul său, Legiunea Libertatea Rusiei, un grup de luptători ruşi anti-Kremlin cu sediul în Ucraina, a negat orice implicare. „Subliniem că Legiunea nu luptă împotriva civililor ruşi”, a declarat grupul, care acuză „regimul terorist al lui Putin”.

Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi peste 100 au fost rănite după ce cinci bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în camuflaj, au deschis focul, vineri, cu arme automate asupra oamenilor care se aflau la un concert în incinta sălii Crocus City Hall de lângă Moscova, într-unul dintre cele mai grave atacuri de acest gen din ultimii ani din Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat...

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi...

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.