Medvedev îl acuză pe Macron și pe alți ‘înalți oficiali NATO’ de implicare în atacul terorist de lângă Moscova: ‘Nu există iertare pentru asta’

Publicat:

Medvedev îl acuză pe Macron și pe alți ‘înalți oficiali NATO’ de implicare în atacul terorist de lângă Moscova: ‘Nu există iertare pentru asta’

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, susține că atacul terorist din Rusia a avut numeroși complici, iar aici îl nominalizează pe președintele francez Emmanuel Macron, dar și pe „înalți oficiali ai țărilor NATO”. Medvedev nu prezintă dovezi la acuzațiile făcute.

„Complici. O mulțime. Cercul lor se extinde și include cei care au dat proprietăți, bani, au organizat mișcarea, au învățat să tragă etc. Totul este clar și la ei și vor răspunde. Mult mai interesanți sunt alți complici, sau sponsori internaționali ai teroriștilor. Și aici, vai, situația este aceasta: aceștia includ înalți oficiali ai țărilor NATO. Sunt țări diferite”, a acuzat Dmitri Medvedev, pe pagina sa de Telegram, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Fostul președinte rus a arătat punctual cu degetul spre Emmanuel Macron.

„Da, cel puțin Macron. Retorica lui, acțiunile sale și, cel mai important, sancțiunile sale pentru operațiuni secrete cu regimul Bandera pot fi calificate drept complicitate la atacul terorist din 22 martie. De aceea, iubitorul de stridii și șampanie a fost forțat să nege public implicarea Franței în atacul terorist el însuși și prin subalternii săi. Este evident că Macron și o serie de alți lideri occidentali sunt sponsorii acestui teribil atac terorist. Nu există iertare pentru asta. Aici nu se ascunde în spatele imunităților. Și de acum încolo nu sunt doar dușmani ai Rusiei”, a punctat Medvedev.

Despre cei care au comis atacul Medvedev susține că „e clar că acești ticăloși nu sunt deloc fanatici religioși care sunt gata să moară pentru credința lor”, ci „asasini primitivi, angajați pentru bani relativ puțini și instruiți să împuște. Doar animale, gunoi uman.”

Cei care ar fi organizat atacul terorist sunt din Ucraina, a acuzat Medvedev. Kievul a negat însă orice implicare în atacul de la malul din Rusia.

Comitetul rus de Anchetă anunţă că investighează “pista ucraineană”

Comitetul rus de Anchetă a anunţat vineri că investighează o “pistă ucraineană” în atacul comis la 22 martie în sala de concerte Crocus City Hall din apropiere de Moscova, atentat revendicat de organizaţia Stat Islamic, relatează AFP, informează News.ro. “Anchetatorii au reuşit să recupereze date de pe telefoanele mobile ale celor acuzaţi de comiterea atacului de la Crocus City Hall”, a precizat într-un comunicat Comitetul de Anchetă, instituţia care se ocupă de principalele investigaţii din ţară.

La 22 martie, bărbaţi înarmaţi au intrat în sala de concerte Crocus City Hall, din apropiere de Moscova, au deschis focul asupra mulţimii şi au incendiat clădirea. Cel puţin 144 de persoane au murit şi 360 au fost rănite în acest atac, care a fost revendicat de Statul Islamic. Doisprezece suspecţi au fost arestaţi, inclusiv cei patru presupuşi atacatori, care erau originari din Tadjikistan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală.

Potrivit datelor recuperate din telefoanele lor mobile, “în dimineaţa zilei de 24 februarie 2024”, când s-au împlinit doi ani de la începerea ofensivei ruseşti în Ucraina, unul dintre inculpaţi a găsit pe internet fotografii cu intrările în Crocus City Hall şi le-a trimis şefului său, susţin anchetatorii. “Inculpatul a confirmat toate acestea în declaraţiile făcute”, au precizat anchetatorii ruşi în comunicat.

În plus, în telefonul mobil al acestei persoane au fost găsite “fotografii ale bărbaţilor în uniforme de camuflaj şi cu un steag ucrainean pe fundalul unor clădiri distruse”, continuă comunicatul, fără a da alte detalii. “Aceste date ar putea indica o legătură între atac şi desfăşurarea operaţiunii militare speciale”, se arată în comunicat, care foloseşte eufemismul impus de Kremlin pentru a descrie ofensiva din Ucraina.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Comitetul de Anchetă subliniază că a efectuat investigaţii cu privire la posibila implicare a “reprezentanţilor serviciilor speciale ucrainene şi a organizaţiilor islamiste şi teroriste internaţionale în organizarea şi finanţarea atacului” asupra Crocus City Hall.

Kremlinul a recunoscut că “islamiştii radicali” s-au aflat în spatele atacului, denunţând în acelaşi timp în mod regulat implicarea Ucrainei coordonată de Occident.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reacţia Israelului la moartea lui Raisi: „Nu am fost noi!”

Reacţia Israelului la moartea lui Raisi: „Nu am fost noi!” Israelul nu a fost implicat în niciun fel în moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi și a...

Acces limitat în spații publice. Zeci de delegații vin la Chișinău

Acces limitat în spații publice. Zeci de delegații vin la Chișinău În următoarele câteva  zile, accesul cetățenilor în anumite spații publice va fi limitat,...

Usatîi vrea „stare de urgență”: „Problemele sunt critice… ”

Usatîi vrea „stare de urgență”: „Problemele sunt critice... ” Fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, consideră că în Republica Moldova se impune o nouă stare...

Comisia Europeană justifică ajutorul acordat Iranului pentru găsirea elicopterului prezidenţial

Comisia Europeană justifică ajutorul acordat Iranului pentru găsirea elicopterului prezidenţial Comisia Europeană a declarat luni că ajutorul pe care l-a oferit duminică eforturilor de căutare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.