Mesaj clar al Berlinului: Reforma UE în materie de azil este dificilă, dar este o decizie corectă

Publicat:

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a adresat o scrisoare grupului parlamentar al Verzilor din Bundestag în care susţine acordul miniştrilor de interne din Uniunea Europeană privind o abordare mai dură a migraţiei, care a provocat o divizare în rândul parlamentarilor din partidul său, informează DPA vineri, potrivit agerpres.

Decizia a fost foarte dificilă, în calitate de ministru de externe, de politician ecologist şi, de asemenea, personal, a scris Baerbock. Cu toate acestea, ea consideră că acordul este unul corect, deoarece va îmbunătăţi situaţia pentru mulţi refugiaţi.


Citeşte şi: Erdoğan are discuții separate cu Zelenski și cu Putin – Black News

Miniştrii de interne din statele membre ale UE au ajuns joi, la Luxemburg, la un acord pentru a înăspri politica de azil. Acordul prevede procesarea solicitanţilor de azil la frontiera externă a blocului comunitar şi relocarea refugiaţilor în diferite state membre.

Discuţiile au stârnit controverse în guvernul tripartit al Germaniei, format din Partidul Social-Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, Partidul Verzilor şi Partidul Democraţilor Liberi (FDP).

Verzii au fost criticaţi pentru că aceste planuri contravin politicii partidului faţă de refugiaţi, în mod tradiţional prietenoasă.

În timpul negocierilor, guvernul german a luptat din răsputeri pentru a menţine restricţiile privind libertatea la un nivel cât mai scăzut posibil, în special pentru familii, le-a scris Baerbock deputaţilor. ”Din păcate, doar Luxemburg, Irlanda şi Portugalia au fost de partea noastră în acest sens”.

Liderul Partidului Verzilor germani, Omid Nouripour, a precizat că acordul comun mai trebuie negociat cu Parlamentul European.

Citeşte şi: Care este starea de spirit a europenilor cu un an înainte de alegerile europene? – Black News

”Aceasta este o problemă de design pe care trebuie să o discutăm încă foarte, foarte mult între noi în cadrul Uniunii Europene”, a declarat el pentru postul de radio Deutschlandfunk.

”Noi am insistat întotdeauna ca familiile să fie complet scutite, ca grupurile vulnerabile să nu intre în aceste proceduri de frontieră. Acest lucru nu s-a obţinut”, a adăugat Nouripour.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.