‘Mesajul din sticlă’ a traversat Atlanticul în aproape trei ani

Publicat:

O sticlă de plastic, conţinând un mesaj lansat în mare în anul 2018 din statul american Rhode Island, a călătorit cel puţin 2.400 de mile marine (4.445 de kilometri) şi a fost găsit pe 8 iunie de un tânăr pescar din insulele Azore, a anunţat miercuri cotidianul The Boston Globe, citat de EFE, potrivit agerpres.

Christian Santos, un tânăr de 17 ani care pescuia în largul mării, a observat că o sticlă de plastic care plutea pe apă avea în interiorul ei o coală de hârtie. A deschis-o şi a descoperit mesajul scris de un băiat de 13 ani din Vermont, care şi-a petrecut o vacanţă în Rhode Island.


Citeşte şi: Marea Britanie AMÂNĂ vaccinarea copiilor – Black News

“Este Ziua Recunoştinţei. Am 13 ani şi îmi vizitez rudele din Rhode Island. Eu sunt din Vermont. Cine o găseşte să-mi trimită un e-mail pe adresa [email protected]”, a scris adolescentul american în acel mesaj.

Christian Santos, un apărător al mediului care practică pescuitul recreativ, a declarat pentru acelaşi cotidian american că a scos din apă sticla din plastic împreună cu mai multe pungi, năvoade şi resturi de bărci.

“Am scos-o din apă şi am găsit bileţelul în interior”, a spus tânărul din Azore, care a dezvăluit că a fost extrem de atent, întrucât nu dorea să distrugă bucata de hârtie. “Am zis că ar fi interesant să o arăt mamei mele”, a adăugat el.

Potrivit The Boston Globe, Christian Santos practica pescuitul în largul insulei Sao Jorge, din arhipelagul Azorelor, atunci când a găsit sticla, după doi ani şi jumătate de când aceasta fusese aruncată în mare. Întâmplător, familia lui a locuit în Boston, un oraş din statul american Massachusetts, situat în apropiere de Rhode Island, dar s-a mutat în Portugalia când el avea cinci ani.

Citeşte şi: Summit Rusia-SUA: Un dialog pragmatic, intens şi cu câteva rezultate concrete – Black News

Mama tânărului, Molly, a contactat cotidianul menţionat pentru a îl informa în legătură cu această descoperire, dar, întrucât nu a primit imediat un răspuns, a încercat prin intermediul reţelei de socializare Facebook să îl localizeze pe băiatul care aruncase mesajul în mare.

“Dacă ştii pe cineva care trăieşte la Vermont, spune-i să împărtăşească această întâmplare, pentru a putea să îl găsim pe băiat. Este extraordinar ceea ce s-a întâmplat”, a scris Molly într-un mesaj publicat pe Facebook în data de 8 iunie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.