Mesajul Papei Francisc împotriva armelor nucleare

Publicat:

Papa Francisc a difuzat luni un mesaj video cu ocazie călătoriei sale apostolice în Asia, ce se va desfăşura în perioada 20 – 26 noiembrie, în cadrul căreia va ajunge şi în Japonia, unde va vizita oraşele Hiroshima şi Nagasaki, în care a cerut ca “puterea distructivă a armelor nucleare să nu se mai declanşeze vreodată în istorie”, relatează EFE, potrivit agerpres.

Papa este aşteptat marţi în Thailanda, în prima parte a turneului său ce a avea loc între 20 şi 23 noiembrie, unde va participa la un dialog cu budiştii, iar de acolo va pleca spre Japonia, unde va vizita Hiroshima şi Nagasaki, cele două oraşe care au suferit bombardamentele atomice din 1945, şi va pleda pentru dezarmarea nucleară.


Vezi şi: ATAC armat în curtea casei! 4 morţi şi 6 răniţi în California – VIDEO

“Tema aleasă de mine este ‘Protejarea întregii Vieţi’. Acest instinct puternic, care răsună în inimile noastre de a apăra valoarea şi demnitatea tuturor persoanelor, capătă o importanţă deosebită în faţa ameninţărilor unei coexistenţei paşnice cu care se confruntă azi omenirea, în special conflictele armate”, a spus papa în limba spaniolă, o limbă pe care o va vorbi în timpul voiajului său.

El a reamintit în acest videoclip că Japonia este “foarte conştientă de suferinţele provocate de război”, considerând “imorală folosirea armelor nucleare”.

Papa Francisc şi-a exprimat încrederea ca vizita lui să încurajeze poporul japonez să meargă “pe drumul respectului reciproc şi al păcii sigure care durează în timp şi nu se mai întoarce”. “Pacea are ceva frumos atunci când este reală, nu mai dă înapoi: o apărăm cu dinţii”, a adăugat Sfântul părinte.

Citeşte şi: Michael Bloomberg a ajuns la momentul pocăinţei: ‘Îmi cer iertare!’

În mesajul video trimis vineri thailandezilor, papa a subliniat faptul că “Thailanda lucrează pentru a promova armonia şi coexistenţa paşnică, nu doar între cetăţenii săi, ci şi între oamenii din întreaga regiune din Asia de Sud-Est”.

Acesta va fi cel de-al 32-lea voiaj internaţional al papei şi cea de-a patra sa călătorie în Asia, după ce a vizitat Coreea de Sud, în 2014, Sri Lanka şi Filipine, în 2015, şi Myanmar şi Bangladesh, în 2017.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.