Mesajul transmis de către ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, Arhiepiscopul Chișinăului și Exarhul Plaiurilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale

„Bucuria sfântă umple inima noastră în această zi înălțătoare a Praznicului Învierii Domnului nostru Iisus Hristosˮ. Este mesajul transmis de către ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, Arhiepiscopul Chișinăului și Exarhul Plaiurilor, în pastorala dedicată Învierii Domnului. Potrivit Mitropolitului, în această sărbătoare trăim cea mai curată bucurie, suntem martori la cea mai mare minune, simțim cea mai dulce și adâncă mângâiere, transmite IPN.

ÎPS Petru menționează că Hristos a pătimit, a fost răstignit și a înviat pentru fiecare dintre noi, ca astăzi să dăm mărturie despre Învierea Lui la toate neamurile și la toate popoarele, ca să întoarcă fața către Dumnezeu și să creadă în El. „Să nu ne fie frică, să nu ne ascundem credința, să nu negăm identitatea noastră spirituală românească, să nu fim înspăimântați de valurile tulburi ale acestei lumi, căci dacă Îl avem pe Hristos prezent mereu în inima noastră, vom cunoaște și vom simți cu adevărat puterea biruitoare care vine prin Înviereˮ, se spune în pastorală.


Citește și: Primăria Chișinău va transmite în direct slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului”

„Din vistieria dragostei lui Hristos să luăm curajul de a împărtăși valorile noastre ortodoxe și naționale românești de care avem nevoie în zilele noastre, în lumea în care trăim, și să răspândim cuvântul rostit de Domnul și Învățătorul nostru Iisus Hristos: „Pace vă las vouă, pacea Mea v-o dau; nu precum lumea v-o dau Eu”ˮ, se mai menționează în pastorală.

ÎPS Petru a îndemnat toți preoții și credincioșii Mitropoliei să sporească rugăciunile pentru vindecarea bolnavilor și să ceară de la Milostivul Dumnezeu răbdare, putere, înțelepciune și pricepere tuturor celor care îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. De asemenea recomandă ca în fiecare mănăstire și parohie să se oficieze cât mai des Taina Sfântului Maslu, ca nici un credincios să nu fie lipsit de harul tămăduitor a lui Dumnezeu.