Meta va lupta împotriva dezinformării și a abuzului de inteligență artificială în alegerile europene

Publicat:

Meta va lupta împotriva dezinformării și a abuzului de inteligență artificială în alegerile europene

Meta, compania mamă a Facebook, a anunțat că va înființa o echipă specială pentru a contracara dezinformarea și abuzul de inteligență artificială (AI) în alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în perioada 6-9 iunie.

Echipa va fi formată din experți din diverse domenii, inclusiv informații, știința datelor, inginerie, cercetare, operațiuni, politici de conținut și juridice, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

“Pe măsură ce se apropie alegerile, vom activa un Centru de operațiuni electorale pentru a identifica potențialele amenințări și pentru a pune în aplicare măsuri de atenuare în timp real”, a declarat Marco Pancini, responsabilul Meta pentru afaceri europene, într-o postare pe blog, citată de Reuters.

Echipa se va concentra pe combaterea dezinformării, pe abordarea operațiunilor de influență și pe contracararea riscurilor legate de abuzul de inteligență artificială generativă.

Meta, care colaborează cu 26 de organizații independente de verificare a faptelor din întreaga Uniune Europeană, acoperind 22 de limbi, va adăuga trei noi parteneri în Bulgaria, Franța și Slovacia, a declarat Pancini.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Meta, Microsoft, OpenAI și alte 17 companii de tehnologie au convenit la începutul acestei luni să colaboreze pentru a împiedica conținutul înșelător al inteligenței artificiale să interfereze cu alegerile din acest an din întreaga lume.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O moldoveancă a murit într-un accident produs în România

O moldoveancă a murit într-un accident produs în România O femeie în vârstă de 75 de ani a murit, vineri seara, în urma unui...

Doi bărbați, sancționați penal pentru că au vânat ilegal căprioare

Doi bărbați, sancționați penal pentru că au vânat ilegal căprioare Doi bărbați au fost sancționați penal cu amendă în mărime de 30 de mii de...

ULTIMA ORĂ/ Accident deosebit de grav cu cinci persoane decedate și alte șapte rănite

ULTIMA ORĂ/ Accident deosebit de grav cu cinci persoane decedate și alte șapte rănite Un accident rutier grav a avut loc astăzi în localitatea Codreanca,...

CSE a instituit stare de alertă timpurie în sectorul gazelor naturale

CSE a instituit stare de alertă timpurie în sectorul gazelor naturale Comisia pentru Situații Excepționale a instituit starea de alertă timpurie în sectorul gazelor naturale....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.