Metsola (video): “E important pentru legitimitatea UE ca toată lumea să se simtă reprezentată în funcţiile de vârf”

Publicat:

Metsola: “E important pentru legitimitatea UE ca toată lumea să se simtă reprezentată în funcţiile de vârf”

Este important pentru legitimitatea UE ca toată lumea să se simtă reprezentată în funcţiile de vârf din blocul comunitar şi ca echilibrul geografic să fie respectat, a declarat miercuri, la Strasbourg, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele român Klaus Iohannis.


“Cred că e important pentru legitimitatea UE ca toată lumea să simtă că este reprezentantă. Nu sunt puţini oameni calificaţi care să ocupe poziţii şi echilibrul geografic trebuie să fie respectat”, a spus Metsola răspunzând unei întrebări din partea presei, atrăgând totuşi atenţia că aceste discuţii se vor purta după rezultatul alegerilor europene din iunie, transmite stiripesurse.ro.

Referindu-se la viitorul proces electoral din UE, Metsola a spus că “nu putem ignora temerile oamenilor, pentru că altfel vom creşte polarizarea. Este mai simplu să întocmeşti o naraţiune în alb-negru, dar sunt sigură ca dacă conteşti acea naraţiune arătând de ce se iau deciziile îl putem contracara”.

Citeşte şi: Armata israeliană a găsit banii lui Yahya Sinwar, dar liderul teroriştilor rămâne de negăsit – Stiripesurse.md

În acelaşi timp, a atras ea atenţia, “provocarea nu este doar populismul, ci şi majoritatea tăcută. Până în ziua alegerilor vom încerca să-i convingem că votul contează”.

Metsola a declarat că este o onoare să-l primească pe preşedintele român la Parlamentul European (PE), “casa democraţiei”, şi i-a mulţumit pentru sprijinul continuu al României pentru Ucraina.

Metsola: “E important pentru legitimitatea UE ca toată lumea să se simtă reprezentată în funcţiile de vârf”

“Europa este mai puternică datorită efortului nostru colectiv, în care jucaţi un rol foarte important”, a spus Roberta Metsola.

De asemenea, a mai afirmat ea, “Europa va fi mai puternică când veţi intra în zona euro şi vă veţi ocupa locul pe care îl meritaţi în spaţiul Schengen”.

Ea le-a transmis românilor că este important să voteze în alegerile europene din iunie şi să nu ia Europa ca pe un lucru garantat. “Vocea lor contează pentru viitorul Europei şi pentru viitorul României”, a spus ea.

Preşedintele Klaus Iohannis se adresează miercuri Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, în cadrul dezbaterii ‘This is Europe’, la invitaţia preşedintei PE, Roberta Metsola. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat...

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi...

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.