Mexicanii ies din nou în stradă împotriva preşedintelui Obrador

Publicat:

Sute de mexicani au manifestat din nou duminică la Ciudad de Mexico împotriva preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador (AMLO), cerând demisia acestuia, în timp ce pandemia de COVID-19 face ravagii în ţară, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse, transmite și agerpres.

Sfidând măsurile de restricţie, manifestanţii care au răspuns la apelul Frontului Naţional anti-AMLO (FRENA) au format un lung convoi de cel puţin 300 de maşini, motociclete şi biciclete pe artera cea mai largă a capitalei, Paseo de la Reforma.


Citește și: Boris Johnson va anunța un vast plan de relansare economică în UK

Pentru a treia săptămână consecutiv, în zgomot de claxoane, fluturând drapeluri mexicane şi banderole pe care se putea citi “AMLO demisia” sau “AMLO fugi”, ei au defilat cu viteză redusă sub stricta supraveghere a unui numeros cordon de poliţişti.

Manifestanţii şi-au exprimat astfel dezacordul cu politica guvernamentală a preşedintelui de stânga, în funcţie de peste un an şi jumătate.

“Vrem ca (AMLO) să demisioneze pentru că a distrus această ţară care este una din cele mai bogate din lume. Nu mai are nicio clipă de pierdut”, a declarat pentru AFP unul dintre manifestanţi, Guillermo Garcia, 59 de ani.

“Dacă doreşti ca aici să fie Venezuela, mai bine pleci în Cuba! Dacă vrei o ţară socialistă, du-te într-o ţară socialistă”, a strigat un participant, vizibil emoţionat.

Citește și: Andrzej Duda câștigă primul tur al alegerilor din Polonia și intră în FINALĂ cu primarul Varșoviei

În plus, manifestanţii l-au acuzat pe AMLO că pune în pericol “suveranitatea, integritatea şi independenţa” ţării în perioada urgenţei sanitare impuse de COVID-19.

Potrivit organizatorilor, marşuri similare au avut loc la sfârşitul săptămânii şi în alte oraşe ca Puebla, Acapulco, Monterrey, Guadalajara, Chihuahua, Cancun şi Merida.

Mexicul, ţară cu 127 de milioane de locuitori, înregistrase până sâmbătă 212.802 cazuri confirmate de COVID-19 şi 26.381 de decese, potrivit unui bilanţ oficial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.