Mexicul a recuperat 34 de artefacte arheologice din Germania

Publicat:

Mexicul a recuperat 34 de artefacte arheologice precolumbiene restituite voluntar de colecţionari privaţi din Germania, a anunţat miercuri Ministerul Afacerilor Externe mexican, potrivit DPA şi agerpres.

”Doi cetăţeni germani s-au adresat Ambasadei noastre din Berlin exprimându-şi interesul pentru returnarea unor piese arheologice aflate în posesia familiilor lor”, a precizat consultantul juridic al ministerului, Alejandro Celorio.


Citeşte şi: Marea Britanie AMÂNĂ vaccinarea copiilor – Black News

O parte dintre artefacte au fost prezentate în cadrul unei ceremonii virtuale găzduite de Ambasada Mexicului din Berlin, la care au luat parte, într-o intervenţie de la distanţă din Ciudad de Mexico, Marcelo Ebrard, ministrul de Externe, precum şi Alejandra Frausto, ministrul Culturii.

Printre obiectele restituite, care datează din diferite perioade şi culturi, se află figurine din lut antropomorfice, o mască din piatră din timpul civilizaţiei olmecilor datând din perioada 1.200-600 î.e.n. şi un vas mayaş din lut cu trei picioare datând din perioada 1.000-1.521 e.n.

Citeşte şi: Marea Britanie AMÂNĂ vaccinarea copiilor – Black News

Diego Prieto, directorul Institutului Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic, a subliniat ”sensibilitatea în creştere” a comunităţii internaţionale referitoare la nevoia de a respecta moştenirea culturală şi de a restitui artefacte.

Obiectele recuperate au fost înmânate oficialilor Ambasadei în luna mai. Un număr de 28 de obiecte se aflau în oraşul Monheim am Rhein din vestul Germaniei, iar celelalte şase în Recklinghausen, la o distanţă de circa 70 de kilometri. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.