Migranţii salvaţi de un ONG german au sosit în Malta înainte de a fi repartizaţi în alte ţări europene

Publicat:

Cei 62 de migranţi blocaţi de 10 zile pe nava ONG-ului german Sea-Eye au sosit sâmbătă în Malta, după un nou acord pentru repartizarea acestora ce implică de data aceasta Germania, Franţa, Portugalia şi Luxemburgul, informează AFP, scrie Agerpres.

Transferaţi în larg pe o navă a marinei malteze, migranţii au ajuns la scurt timp după orele locale 18:00 (16:00 GMT) în portul Valletta, unde le vor regăsi pe cele două femei din grupul lor care au fost evacuate cu câteva zile înainte din raţiuni medicale.


Citește și : Donald Trump a evocat, cu entuziasm, ideea unui al treilea summit cu liderul nord-coreean

“Nimeni nu va rămâne în Malta, care nu poate să ducă de una singură această povară”, a insistat premierul maltez Joseph Muscat, anunţând pe reţelele sociale acest acord similar multor altora care au permis debarcarea migranţilor salvaţi de pe mare după ce Italia a refuzat debarcarea lor în porturile sale.

Franţa s-a declarat vineri gata să primească 20 dintre migranţi, iar Germania a anunţat sâmbăta că va prelua până la 26 dintre ei.

Cei 64 de migranţi, dintre care 12 femei şi doi copii de 1 şi 6 ani au cerut ajutor la numărul de urgenţă al asociaţiei Watch the Med în 3 aprilie, în timp ce se aflau în dificultate în largul Libiei.

Watch the Med a alertat atunci nava ONG-ului german Sea-Eye, denumită Alan Kurdi în memoria micului sirian găsit înecat pe plajă turcă şi care patrula în zonă. După ce a salvat migranţii, nava Alan-Kurdi s-a îndreptat mai întâi spre insula italiană Lampedusa, dar ministrul de interne italian Matteo Salvini (de extremă dreapta) a spus că Berlinul este cel care trebuie să se ocupe de aceşti migranţi salvaţi de o organizaţie neguvernamentală germană pe o navă cu pavilion german.

Citește și : Focuri de armă la Londra, după un atac asupra maşinii ambasadorului Ucrainei

Nava a pornit apoi spre Malta şi a navigat de atunci în jurul micii ţări mediteraneene. Din vara anului 2018, La Valletta a acceptat mai multe debarcări ale migranţilor salvaţi de ONG, dar numai în baza unor acorduri de repartizare a acestora între mai multe ţări europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.