Mihai Popșoi a participat la Forumul de Securitate a Mării Negre, unde a vorbit despre soluționarea conflictului transnistrean

Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a participat la Forumul de Securitate a Mării Negre, care s-a desfășurat în orașul Odesa, Ucraina.

În cadrul panelului cu genericul „Trasarea căilor pentru rezolvarea conflictului transnistrean”, ministrul Popșoi a făcut o retrospectivă a evoluțiilor în dosarul transnistrean și a provocărilor actuale cu care se confruntă Republica Moldova, în contextul războiului din Ucraina.


Citește și: România a primit câştig de cauză în dosarul falimentului Astra Asigurări

Cu referire la principalele obiective ale rezolvării conflictului transnistrean, oficialul moldovean a reiterat necesitatea menținerii dialogului constant dintre Chișinău și Tiraspol, prevenirea escaladării situației de securitate și reintegrarea treptată a regiunii transnistrene.

Angajamentul Chișinăului pentru o soluționare pașnică, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul granițelor recunoscute internațional, rămâne unul ferm.