Mihai Popșoi participă la Summitul NATO de la Washington

Publicat:

Mihai Popșoi participă la Summitul NATO de la Washington

Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, întreprinde, în perioada 9-11 iulie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii (SUA) pentru a participa la o serie de activități din cadrul Summitului NATO de la Washington.

Șeful diplomației moldovene va lua parte, la invitația secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, la ceremoniile dedicate celei de-a 75-a aniversări de la crearea Alianței Nord-Atlantice și va ține un discurs în cadrul forumului „Parteneriatele NATO”.


Citeşte şi: Biden promite noi măsuri pentru apărarea aeriană a Ucrainei – Stiripesurse.md

De asemenea, Mihai Popșoi va avea o serie de întrevederi cu omologi și oficiali din țările membre NATO și țările partenere.

Mihai Popșoi participă la Summitul NATO de la Washington

În cadrul discuțiilor, vicepremierul va reitera interesul național al Republicii Moldova pentru consolidarea parteneriatului tradițional și credibil cu Alianța Nord-Atlantică.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Mihai Popșoi va sublinia importanța promovării reformelor democratice în domeniul rezilienței naționale, în condițiile unui mediu internațional de securitate în continuă transformare, în special afectat de crizele geopolitice din regiune și lume.

În acest an, Republica Moldova marchează 30 de ani de la stabilirea parteneriatului cu Alianță Nord-Atlantică și 10 ani de la lansarea participării țării noastre la operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă Posibil candidat la alegerile prezidențiale din România, Mircea Geoană vine și confirmă o informație importantă: el se...

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică Zeci de mii de bariere au fost...

Delegaţia AUR, împotriva rezoluţiei PE privind sprijinul european pentru Ucraina

Delegaţia AUR, împotriva rezoluţiei PE privind sprijinul european pentru Ucraina Delegaţia AUR din Parlamentul European s-a poziţionat împotriva rezoluţiei privind sprijinul UE pentru Ucraina, adoptată...

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump Preşedintele american Joe Biden cere interzicerea tipului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.