Mii de imigranţi au pătruns pe teritoriul mexican după ce au rupt un gard de la graniţa cu Guatemala

Publicat:

Migranţii care călătoresc într-o caravană au rupt vineri un gard de la graniţa dintre Guatemala şi Mexic, mii de oameni strecurându-se pe teritoriul mexican, sfidând rugăminţile autorităţilor mexicane pentru o trecere ordonată şi ameninţările de represalii ale preşedintelui american, relatează AP, potrivit Agerpres.

Citește și : Arabia Saudită recunoaşte că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul său din Istanbul


Pe partea mexicană a unui pod de frontieră, migranții au fost întâmpinaţi de un contingent de poliţie cu scuturi. Aproximativ 50 dintre ei au reuşit să treacă determinându-i pe poliţişti să folosească spray-ul cu piper, iar ceilalţi s-au retras.

Porţile au fost închise din nou, iar poliţia a folosit un difuzor pentru a adresa maselor, transmiţându-le: “Avem nevoie să opriţi agresiunea”.

Şeful poliţiei federale mexicane, Manelich Castilla, a declarat pentru un post de televiziune din oraşul de frontieră Ciudad Hidalgo că forţele de ordine şi-au atins obiectivul principal de prevenire a unei încălcări violente a migranţilor de peste 3.000 de persoane. Într-un interviu separat cu un alt post tv, el a acuzat oameni care nu fac parte din caravană că au atacat poliţia cu pocnitori şi pietre.

Citește și : Parlamentul macedonian a votat în favoarea schimbării numelui țării

“Va fi în condiţiile pe care le-am spus de la început”, a spus Castilla. “Ordonat, cu proceduri stabilite, niciodată prin violenţă sau forţă ca un grup de oameni încercaţi”.

Haosul s-a calmat oarecum pe măsură ce migranţii au format o linie umană care se întinde de-a lungul podului. Unii s-au întors în Guatemala pentru a cumpăra apă şi mâncare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie   18 iulie este a 199-a zi a calendarului gregorian și a 200-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 18 iulie 2024

Horoscop 18 iulie 2024 Astrologii prevăd o zi cu mare potenţial în dragoste pentru unele zodii, dar şi probleme la muncă sau de comunicare pentru alte...

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.