Mii de oameni au rămas fără adăpost după ce Irma a trecut peste ei – FOTO

Publicat:

Mii de oameni sunt fără adăpost şi trebuie să fie cazaţi în regim de urgenţă după trecerea uraganului Irma, în special în estul Caraibelor, conform unei actualizări publicate marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). 

Irma a provocat cel puţin 40 de decese când a trecut prin Caraibe şi Florida, potrivit cifrelor publicate de autorităţi locale.


Conform documentului OMS, ”insulele care au suferit cele mai grave pagube au nevoie urgentă de personal medical nou pentru a-i înlocui pe medicii care lucrează la faţa locului 24 de ore din 24 de la trecerea uraganului Irma”, după cum citează France Presse.

Citeşte şi: Alertă teroristă în SUA. Pontonul din Santa Monica a fost EVACUAT – FOTO/VIDEO

Rapoarte preliminare din Insulele Turks şi Caicos arată că populaţia a fost ”foarte afectată” în unele insule, cu 80 până la 90% din locuitori afectaţi în South Caicos, 70% în Providenciales, 50% în Grand Turk.

În Saint-Martin, au fost amenajate instalaţii sanitare temporare, sub corturi. Jandarmeriei i s-a cerut să asigure siguranţa acestor locaţii.

În Saint-Barthélemy, serviciile de sănătate sunt din nou operaţionale, iar personal medical a fost trimis la faţa locului din Guadelupa.

În Saint Maarten, partea olandeză a insulei Saint Martin, 5.000 de persoane aşteaptă adăposturi de urgenţă, după pagubele suferite de aproape 40% din locuinţe.

Citeşte şi: Un milion de oameni au ieşit pe străzile din Barcelona pentru a cere independenţa Cataloniei

Patru din cele 12 farmacii din Saint-Maarten au fost deteriorate, iar majoritatea medicilor nu pot lucra. Spitalul funcţionează la 30% din capacitate.

Global Look Press

Avioane militare au adus 40 de tone de alimente, apă şi materiale medicale. De asemenea, au fost distribuite tablete de purificare a apei. Un total de 392 de militari au fost desfăşuraţi în Saint Maarten.

În Statele Unite, spune OMS, aproape 6 milioane de oameni sunt privaţi de energie electrică. Agenţia americană pentru situaţii de urgenţă (Fema) a declarat la rândul ei, potrivit OMS, că 192 000 de persoane sunt cazate în adăposturi în Florida şi 7.095 în Georgia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.