Mii de oameni au rămas fără curent electric după ce trei substații au fost vandalizate în Washington

Publicat:

 Mii de locuitori au rămas fără curent electric în apropiere de Tacoma, în statul Washington, după ce trei substații electrice au fost vandalizate, au anunțat autoritățile locale, adăugând că nu este încă clar dacă incidentele din ziua de Crăciun au legătură între ele, relatează Reuters, informează mediafax.

Departamentul șerifului din comitatul Pierce a declarat că au fost raportate jafuri la două substații aparținând Tacoma Public Utilities și la o alta aparținând Puget Sound Energy. Șerifii spun că s-a forțat intrarea în zona împrejmuită, dar vandalii nu au luat nimic din amplasamente.


Citește și : Medvedev: Arsenalul nuclear al Rusiei împiedică Occidentul să îi declare război

Peste 14.000 de clienți au fost afectați.

„În acest moment, adjuncții efectuează ancheta inițială. Nu avem niciun suspect în custodie. Nu se știe dacă există motive sau dacă acesta a fost un atac coordonat asupra sistemelor electrice”, a precizat departamentul într-o declarație pe site-ul său.

La începutul acestei luni, o companie de utilități din Carolina de Nord a raportat întreruperi de curent din cauza unor împușcături orchestrate, care sunt acum investigate de forțele de ordine federale.

FBI a investigat, de asemenea, focuri de armă trase în apropierea unei instalații electrice din Carolina de Sud, câteva zile mai târziu, și dacă aceste două incidente ar putea fi legate, au relatat NBC News și alte media locale.

Serviciile de utilități din întreaga țară au fost puse la încercare de un sistem de vreme rece severă care a traversat țara în această săptămână, lăsând peste 300.000 de persoane fără energie electrică din cauza vremii.

În estul comitatului Piece, aproximativ 2.700 de persoane deservite de Tacoma Public Utilities au rămas afectate duminică la prânz, după ce inițial 7.300 de locuitori au rămas fără curent în zonă, la aproximativ 45 de mile (72 km) la sud de Seattle, a precizat Tacoma Public Utilities într-o postare pe Twitter.

Citește și : Mai multe autobuze pline cu migranți au fost lăsate în fața casei Kamalei Harris, deși afară erau minus 18 grade

 

„Lucrăm cât mai rapid și mai sigur posibil pentru a restabili energia electrică”, a precizat aceasta, menționând că substațiile sale „au fost atacate” mai devreme duminică dimineața și că incidentele au fost raportate poliției.

Reprezentanții Puget Sound Energy nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.