Mii de persoane afectate de inundaţii în nord-estul Indiei; cel puţin 5 morţi

Publicat:

Mii de persoane din statul Assam din nord-estul Indiei au fost afectate în ultimele zile de inundaţii şi alunecări de teren provocate de ploi abundente, au anunţat marţi autorităţile, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit Autorităţii pentru Gestionarea Dezastrelor din Statul Assam (ASDMA), inundaţiile au afectat 20 de districte cu o populaţie de aproximativ 200.000 de locuitori.


Citește și : Putin: Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO nu este o problemă pentru Rusia

Inundaţiile au afectat 652 de sate şi au lăsat în urmă cinci morţi.

“Două decese cauzate de inundaţii au fost anunţate în districtul Cachar, în timp ce trei decese cauzate de alunecări de teren au fost consemnate anterior în districtul Dima Hasao”, a declarat un oficial din cadrul ASDMA.

Potrivit autorităţilor, inundaţiile au afectat grav comunicaţiile rutiere din numeroase zone şi, în plus, au produs pagube pe terenurile agricole şi la nivelul infrastructurii.

Conform ASDMA, terasamentele au fost distruse în 16 zone, în timp ce multe drumuri, poduri şi gospodării au fost avariate complet sau parţial.

Oficialii au declarat că peste 16.645 de hectare de terenuri agricole au fost avariate din cauza inundaţiilor.

Autorităţile din cadrul căilor ferate încearcă să restabilească circulaţia pe linia avariată de pe tronsonul Lumding-Badarpur din Dima Hasao şi să repornească serviciile de tren către South Assam, Manipur, Tripura şi Mizoram.

“Aproape 33.000 de oameni se află acum în 67 de tabere pentru sinistraţi, unde administraţiile districtuale oferă produse alimentare esenţiale”, a indicat ASDMA.

Citește și : Germania menţine OBLIGATIVITATEA măştii în aeroporturi şi aeronave

Administraţia locală a dispus suspendarea serviciilor de feribot între Jorhat şi Majuli din cauza creşterii nivelului apei.

Autorităţile au declarat că personalul Forţei de Răspuns la Dezastre la nivel naţional şi local a fost desfăşurat în cadrul operaţiunilor de salvare din districtele afectate.

Statul Assam este afectat anual de inundaţii în timpul sezonului musonic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 228 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 06.07.2024 până...

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei

Precizările Serviciului Vamal privind regulile de traversarea a frontierei „La trecerea frontierei vamale pe sens de intrare, ieșire sau tranzit, este necesar să completați declarația...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.