Mii de persoane au mărşăluit în Malmo pentru a protesta împotriva participării Israelului la Eurovision

Publicat:

Mii de persoane au mărşăluit în Malmo pentru a protesta împotriva participării Israelului la Eurovision

Mii de persoane au mărşăluit în linişte pe străzile din Malmo, în Suedia, joi, pentru a protesta împotriva participării Israelului la Eurovision, cu doar câteva ore înainte ca această ţară să intre în concurs, potrivit AFP.

Manifestanţii de joi, care au fost peste 5.000, potrivit AFP, au pornit din piaţa principală din Malmo şi au mărşăluit de-a lungul principalei artere pietonale a oraşului, fluturând steaguri palestiniene. Activista pentru climă Greta Thunberg, cunoscută pentru poziţia sa pro-palestiniană, s-a aflat în cortegiu, alături de numeroase familii, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Participarea Israelului la concursul european al cântecului, a cărui finală va avea loc sâmbătă la Malmo, a fost contestată din cauza războiului dintre Israel şi Hamas în Gaza, mai multe petiţii în Europa cerând excluderea sa. La sfârşitul lunii martie, candidaţii din nouă ţări, printre care şi Nemo din Elveţia, unul dintre favoriţi, au făcut apel la o încetare a focului de durată.

“Nu este corect. După părerea mea, dacă pot ţine Rusia afară, de ce nu pot face acelaşi lucru cu Israelul?”, se întreabă Marwo Mustafa, o tânără protestatară în vârstă de 20 de ani.

În 2022, în urma războiului din Ucraina, companiile de radiodifuziune ruseşti au fost excluse din Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), care supraveghează competiţia.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Candidatul israelian, Eden Golan, va participa joi seară la cea de-a doua semifinală cu melodia “Hurricane”.

Zece dintre cei 16 candidaţi care vor concura joi seară vor reveni sâmbătă în finală, alături de Suedia, deţinătoarea titlului, “Big Five” – Germania, Spania, Franţa, Italia şi Marea Britanie – cei mai mari contribuabili la organizare, precum şi primii 10 calificaţi din semifinala de marţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propaganda rusă promovează ‘la greu’ o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi

Propaganda rusă promovează 'la greu' o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi Luni dimineață, autoritățile iraniene au confirmat moartea președintelui țării, Ebrahim Raisi, în...

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana Primăriţa din Budești, Nina Costiuc, ar fi fost șoferița care a avut...

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați Sute de motocicliști au fost sancționați de la începutul operațiunii „Motociclistul” – 8 aprilie. Citește și: Consilierii PAS cer atragerea...

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.