X

Milioane de oameni afectați de grevele din transportul aerian și feroviar din Germania

Milioane de oameni afectați de grevele din transportul aerian și feroviar din Germania

Milioane de călători din Germania se confruntă cu perturbări ale serviciilor de transport din cauza grevelor personalului feroviar și aeroportuar. O grevă de două zile a personalului de la sol al companiei aeriene Lufthansa a coincis cu o grevă de 35 de ore a mecanicilor de tren.

Operatorul feroviar Deutsche Bahn a arătat că doar 20% din trenurile de lung parcurs circulă, iar cel mai mare aeroport din Germania, cel din Frankfurt, a anulat toate plecările, potrivit BBC, scrie stiripesurse.ro.

Citește și: Bașcana de la Comrat despre discuțiile referitoare la „arestarea” sa

Protestele sunt legate atât de salarii, cât și de condițiile de muncă în ceea ce privește Lufthansa și operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn.

Deutsche Bahn a declarat că se așteaptă la “perturbări masive” și vineri.

Pe lângă călătoriile cu trenul pe distanțe lungi, serviciile regionale au fost, de asemenea, afectate încă de joi dimineață, a precizat compania.

Zborurile au fost, de asemenea, mult reduse, compania Lufthansa anunțând încă de la începutul acestei săptămâni că aproximativ 1.000 de zboruri pe zi vor fi anulate, ceea ce va afecta aproximativ 200.000 de pasageri.

Doar între 10 și 20% din avioanele Lufthansa ar urma să decoleze, zborurile de pe aeroporturile din Hamburg și Berlin fiind, de asemenea, perturbate.

Citeşte şi:  VIDEO: Șor cu datorii la oameni: „Nu s-au dat pentru cei care au stat cu „palatka” în centru…”

Tags: germaniagrevaLufthansatren
Externe