Peste un milion de semnături pentru o petiția ‘Minority SafePack’ în cadrul UE

Publicat:

Organizatorii unei campanii cetăţeneşti care urmăreşte îmbunătăţirea drepturilor minorităţilor în Uniunea Europeană au anunţat marţi că au reuşit să strângă peste un milion de semnături, suficiente pentru ca iniţiativa să fie luată în considerare de Comisia Europeană, relatează dpa, conform agerpres.

Campania, numită ‘Minority SafePack’, cere Uniunii Europene să îmbunătăţească protejarea minorităţilor naţionale şi lingvistice cu legi care să susţină limbile, educaţia şi cultura, precum şi accesul la conţinutul media şi la sprijin regional, printre altele.


Citește și : Tsipras cere Turciei să îi elibereze pe cei doi militari greci

Potrivit iniţiatorilor, aproximativ 50 de milioane de persoane din UE, care reprezintă 10% din numărul total de cetăţeni, aparţin unei minorităţi sau vorbesc o limbă minoritară.

Printre exemple sunt enumerate comunitatea daneză din Germania, minoritatea maghiară din regiunea Transilvania din România, bretonii din Franţa şi populaţiile de romi, apatrizi, din ţările din Europa Centrală şi de Est.

“Iniţiativa Minority SafePack nu vrea să ia nimic de la comunităţile majoritare sau de la Europa”, se arată pe site-ul campaniei, unde se mai menţionează: “Vrea doar să o facă mai diversificată în privinţa limbilor şi culturilor”.

Această iniţiativă cetăţenească a adunat până marţi circa 1,2 milioane de semnături din întreaga Uniune Europeană, conform site-ului său. Datele trebuie acum verificate de autorităţile naţionale din fiecare stat membru.

Comisia Europeană este obligată să ia în considerare iniţiativele cetăţeneşti care strâng peste un milion de semnături din cel puţin şapte state membre ale blocului comunitar. Executivul UE poate apoi decide dacă şi ce măsuri va lua.

Campania Minority SafePack este supervizată de Uniunea Federală a Naţionalităţilor Europene, cu sediul în oraşul german Flensburg.

Citește și : Beijingul apreciază ‘eforturile importante’ ale Phenianului pentru detensionarea situației din Peninsula Coreeană

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.