Militant împotriva adulterului din Indonezia, prins şi pedepsit pentru o relaţie…adulteră

Publicat:

Mukhlis, membru al Aceh Ulema Council (MPU) din Indonezia, a primit 28 de lovituri de baston, joi, în prezenţa unui public, după ce a fost prins că are o aventură cu o femeie căsătorită, informează CNN, potrivit news.ro .

La fel ca mulţi indonezieni, Mukhlis poartă un singur nume.


Citește și : Cel puţin 53 de militari şi un civil şi-au pierdut viaţa într-un atac terorist în Mali

Firma sa a sfătuit administraţia locală să implementeze legi religioase.

Într-un videoclip, publicat de AFP, Mukhlis este lovit de un ofiţer mascat pe o scenă, fiind filmat de cei prezenţi cu telefoanele mobile. Femeia cu care a avut relaţii a fost de asemenea pedepsită în acest mod.

Aceh, singura regiune din Indonezia care impune legea Sharia, îi pedepseşte prin lovituri de baston pe cei care încalcă regulile, precum homosexualii, beţivii şi pe adulteri.

“Am stabilit identitatea sa şi am început ancheta şi am înmânat dosarul procurorilor. Astăzi am dispus pedeapsa”, a anunţat pentru AFP Muhammad Hidayat, şeful Brigăzii de Poliţie Sharia din Aceh.

“Multe lucruri putem învăţa, însă, în cele din urmă trebuie să aplicăm legea Domnului, mai ales aici, pe pământ islamic”, a spus Muhammad Ramdan, un locuitor.

Codul penal Sharia al statului a intrat în vigoare în septembrie 2015 şi mai multe persoane au fost lovite ca urmare a acestei legi.

Citește și : VIDEO – Israelul a bombardat Fâşia Gaza, după ce a fost lovită de tiruri cu rachete

Anul trecut, 15 persoane, inclusiv cinci femei, au primit această pedeapsă pentru mai multe infracţiuni. Doi bărbaţi au primit 83 de lovituri de baston pentru homosexualitate.

“Indiferent de cine eşti, dacă încalci legea islamică vei fi biciuit”, a declarat Husaini Wahab, adjunctul regent al unicipalităţii Aceh Besar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE

Condiții mai bune într-o grădiniță din Edineț: A fost amenajat SmartLab cu sprijinul UE Roboți, podea interactivă, imprimantă și stilouri 3D. De aceste tehnologii beneficiază...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.