Militarii din Moldova vor participa la cel mai complex exercițiu NATO la Marea Neagră

Publicat:

Militarii din Moldova vor participa la cel mai complex exercițiu NATO la Marea Neagră

Militarii Armatei Naționale vor participa, începând de mâine, 08 aprilie și până pe 21 aprilie la exercițiul multinațional „Sea Shield 24” la care vor lua parte 12 state aliate și partenere NATO, precum Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie,Republica Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii, potrivit unui comunicat al ministerului Apărării române. De asemenea, la exercițiu vor participa și celelalte categorii de forțe din Armata României, precum și structuri din sistemul național de apărare.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale de la București (MApN), vor participa și celelalte categorii de forțe din Armata României, precum și structuri din sistemul național de apărare, scrie ziar.md.


„Peste 2.200 de militari și 135 de mijloace tehnice se vor antrena în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu și în Delta Dunării, pentru misiuni de combatere a activităților ilegale pe mare și fluviu, controlul maritim și fluvial, căutare și salvare pe mare, acordarea asistenței unei nave aflate în dificultate și asigurarea securității la nivelul infrastructurii critice”, se menționează în comunicatul MApN.

Citește și: În NATO se discută despre ruperea Ucrainei în două, pe modelul Germaniei de Est și de Vest: unele zone să fie cedate Rusiei (surse La Repubblica)

Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”, la care vor participa 27 de nave maritime și fluviale, 17 aeronave și 91 de autovehicule și ambarcațiunie, este cel mai complex eveniment condus de Forțele Navale Române în 2024, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”.

Prima ediție a Exercițiului multinațional „Sea Shield” a avut loc în anul 2015, scenariile acestuia fiind adaptate continuu pentru a răspunde, rapid și eficient, la întregul spectru de amenințări la adresa securității și stabilității regionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.