Ministerul Apărării britanic a fost ţinta unui atac cibernetic de mare amploare

Publicat:

Ministerul Apărării britanic a fost ţinta unui atac cibernetic de mare amploare

Ministerul Apărării britanic a fost ţinta unui atac cibernetic de mare amploare, în spatele căruia, potrivit Sky News, se află China, relatează marţi DPA.

În timpul atacului a fost accesat ilegal un stat de plată, existând posibilitatea să fi fost compromise detaliile bancare ale întregului personal militar activ şi ale unora dintre veterani.


Ministerul Apărării de la Londra a luat imediat măsurile necesare după descoperirea breşei de securitate.

Potrivit investigaţiilor preliminare, nu există dovezi că ar fi fost sustrase informaţii sensibile, însă ca măsură preventivă personalul militar vizat a fost alertat şi a primit sfaturi de specialitate. El va putea folosi un serviciu de protecţie a datelor personale pentru a verifica dacă informaţiile sale sunt utilizate ori se încearcă utilizarea lor în mod ilegal.

Toate remuneraţiile au fost achitate la ultima zi de salariu, de la finalul lunii aprilie, nefiind de aşteptat probleme la viitoarea dată de salariu de la sfârşitul lunii mai, deşi într-un număr mic de cazuri s-ar putea înregistra mici întârzieri.

Guvernul britanic va informa parlamentarii despre acest atac cibernetic marţi, atunci când aleşii revin la muncă. Este de aşteptat ca ministrul apărării britanic Grant Shapps să facă o declaraţie în Camera Comunelor marţi după-amiază.

Atacul a fost descoperit în urmă cu câteva zile şi de atunci Ministerul Apărării încearcă să determine amploarea breşei de securitate.

Într-o operaţiune comună fără precedent, în luna martie Londra şi Washingtonul au acuzat China că duce o campanie de atacuri cibernetice.

Unii membri ai parlamentului britanic vizaţi în trecut de atacuri cibernetice pentru care a fost acuzat Beijingul au cerut guvernului de la Londra să-şi înăsprească poziţia faţă de China, pe care să o califice drept ”ameninţare” la adresa securităţii naţionale.

”Aceste este încă un exemplu de motiv pentru care guvernul Regatului Unit trebuie să recunoască faptul că R.P. Chineză reprezintă o ameninţare sistemică pentru Regatul Unit şi să-şi schimbe analiza integrată pentru a reflecta acest lucru”, a subliniat fostul lider conservator Iain Duncan Smith.

El a adăugat că Beijingul sprijină Rusia cu bani şi echipament militar, lucrând cu Iranul şi Coreea de Nord într-o ”nouă axă a statelor totalitare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Cum a fost sărbătorită Ziua Europei la Bălți

VIDEO/ Cum a fost sărbătorită Ziua Europei la Bălți În orășelul European din Bălți, vizitatorii au descoperit tradițiile și cultura Statelor Membre ale UE, scrie...

FOTO/ Chișinăul a găzduit Festivalul Tradițiilor Românești, ediția a II-a

FOTO/ Chișinăul a găzduit Festivalul Tradițiilor Românești, ediția a II-a Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești a adus anul acesta, în capitala Republicii Moldova,...

Maia Sandu, la întâlnirea cu diaspora din Frankfurt: „I-am îndemnat pe moldovenii de aici să participe la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană”

Maia Sandu, la întâlnirea cu diaspora din Frankfurt: „I-am îndemnat pe moldovenii de aici să participe la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană” Președintele Maia...

Cel mai mare producător și furnizor de gaze naturale din România a deschis o sucursală la Chișinău

Cel mai mare producător și furnizor de gaze naturale din România a deschis o sucursală la Chișinău Sucursala Romgaz din Chișinău a fost înregistrată joi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.