Ministerul rus al Apărării: Resursele armatei ucrainene sunt aproape ‘utilizate’

Publicat:

Ministerul rus al Apărării a estimat marţi că resursele armatei ucrainene sunt “aproape utilizate”, într-un moment în care Kievul desfăşoară din luna iunie o contraofensivă pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Moscova, relatează AFP.

“Resursele militare ale Ucrainei sunt aproape epuizate”, a declarat Serghei Şoigu în cadrul unei conferinţe privind securitatea de la Moscova, dând asigurări că Kievul “nu va obţine rezultate”, în pofida “susţinerii totale” a Occidentului.


Citește și : Arcul Geodezic Struve, singurul monument din Moldova inclus în lista Patrimoniului UNESCO

El a afirmat că campania militară în Ucraina, lansată în urmă cu aproape un an şi jumătate, s-a dovedit o “încercare serioasă” pentru armata rusă, dar că Rusia a reuşit să crească “puternic” producţia de vehicule blindate.

În ceea ce priveşte armele occidentale livrate Kievului, Serghei Şoigu a afirmat că acestea nu au “nimic unic sau invulnerabil” pentru trupele ruse.

“Suntem gata să împărtăşim evaluările noastre privind punctele slabe ale echipamentelor occidentale”, a declarat ministrul rus, în faţa unei adunări de responsabili militari internaţionali.

El le-a mulţumit de asemenea soldaţilor ruşi care, potrivit lui, luptă în teren împotriva “neonazismului”, reluând discursul Kremlinului, care susţine că ofensiva din Ucraina vizează înlăturarea unui regim neonazist.

Citește și : Rusia jură răzbunare pentru ‘atacul terorist’ ucrainean asupra podului din Crimeea

Cea de a 11-a ediţie a Conferinţei privind securitatea internaţională de la Moscova, organizată de armata rusă şi care se desfăşoară marţi în apropiere de capitală, reuneşte oficial peste 800 de invitaţi veniţi din 76 de ţări, dar niciunul dintr-o ţară occidentală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a Republicii...

Omul lui Putin la București, convocat de urgență la MAE român

Omul lui Putin la București, convocat de urgență la MAE român Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat la...

Șeful ONU solicită măsuri împotriva căldurii extreme, după cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată

Șeful ONU solicită măsuri împotriva căldurii extreme, după cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut ţărilor să abordeze...

Peskov: Moscova este pregătită să poarte negocieri cu Ucraina chiar dacă Zelenski este la putere

Peskov: Moscova este pregătită să poarte negocieri cu Ucraina chiar dacă Zelenski este la putere Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis joi,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.