Ministerul Sănătăţii din Israel îi sfătuieşte pe alegători să ignore coronavirusul

Publicat:

Ministerul Sănătăţii din Israel a cerut cetăţenilor să voteze luni la alegerile parlamentare fără să se teamă de infectarea cu coronavirus, transmite DPA, potrivit agerpres. ‘Sunteţi în siguranţă dacă votaţi. Nu ezitaţi’, le-a transmis duminică alegătorilor Moshe Bar Siman Tov, director general în minister, printr-un mesaj video.

Conform televiziunii israeliene Canal 12, există temeri că s-ar putea încerca influenţarea rezultatului alegerilor de luni prin descurajarea prezenţei în anumite secţii de votare, cu ajutorul dezinformării despre cazuri suspecte de infectare cu coronavirus.


Citeşte şi: Luare de OSTATICI într-un mall din Filipine! Cel puţin un om a fost rănit

Ministerul Sănătăţii a emis un comunicat în care subliniază că nu există alte surse autorizate şi credibile privind cazurile suspecte la urne, dacă ar exista astfel de situaţii.

Peste 5.600 de israelieni se află în carantină la domiciliu din ordinul ministerului sănătăţii; mulţi s-au întors din regiuni afectate de virus. Ei au primit instrucţiuni privind votarea în 16 secţii special desemnate: trebuie să poarte măşti, să nu se deplaseze cu mijloace de transport în comun sau cu taxiuri şi nu pot vota dacă manifestă simptome cum ar fi tuse, febră sau probleme respiratorii.

Conform Canal 12, rabinii şi activiştii care fac campanie partidelor ultraortodoxe Shas şi Iudaismul Unificat al Torei au distribuit amulete şi au promis protecţie împotriva coronavirusului tuturor celor care votează cu una din cele două formaţiuni. Televiziunea a pus la îndoială legalitatea unor astfel de acţiuni.

La Zidul Plângerii din Ierusalim s-a organizat o rugăciune pentru apărarea de coronavirus, arată aceeaşi sursă.

Unele facţiuni politice, inclusiv alianţa de centru Albastru şi Alb condusă de fostul comandant al armatei israeliene Benny Gantz, speră că recomandarea Ministerului Sănătăţii de evitare a deplasărilor în străinătate, în contextul epidemiei, va duce la o prezenţă mai ridicată la urne, în favoarea lor.

Citeşte şi: Coronavirusul A AJUNS în Indonezia! Familia unui înalt oficial a fost infectată!

Până acum, testele pentru coronavirus din Israel au fost pozitive în şapte cazuri.

Luni, în Israel au loc alegeri parlamentare pentru a treia oară în decurs de un an, în condiţii de blocaj politic fără precedent. Nici partidele de dreapta şi religioase conduse de premierul Benjamin Netanyahu, nici alianţa lui Ganz nu au reuşit, după cele două scrutinuri precedente, să îşi asigure majoritatea celor 120 de deputaţi din parlamentul israelian (Knesset), în vederea formării unui nou guvern.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.