Ministra Justiției scapă de controlul ANI: „Nu există temei”

Publicat:

Ministra Justiției scapă de controlul ANI: „Nu există temei”

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, scapă de controlul inspectorilor de la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Citește și: Ion Ceban anunță că dă în judecată Guvernul și Parlamentul


„A refuza inițierea controlului averii și intereselor personale în privința dnei Mihailov-Moraru Veronica, ministru al Justiției”, a dispus inspectorul ANI, după ce la sfârșitul anului trecut, șefa de la Justiție se pomenise în centrul un scandal legat de o mașină, care ar fi fost dată în chirie de către soțul ministrei.

Potrivit unei investigații jurnalistice, publicate în decembrie, banii obținuți din închirierea mașinii nu au fost declarați autorităților competente.

În urma verificărilor, inspectorii ANI au constatat că: „Dna Mihailov-Moraru Veronica nu avea obligația de a indica venit din  comodatul automobilului de model Nissan X-Trail, or, conform contractului, acesta a fost transmis în folosință gratuită”, se menționează în actul de refuz al ANI.

Ministra Justiției scapă de controlul ANI: „Nu există temei”

Totodată, În rezultatul verificării, inspectorii ANI au mai constatat că „veniturile realizate pe parcursul anului 2022 de dna Mihailov-Moraru Veronica împreună cu soțul său acoperă cheltuielile suportate”.

Potrivit investigației jurnalistice de la sfârșitul anului trecut, soțul ministrei – Oleg Moraru –  a oferit, printr-o procură,  pentru folosință gratuită, o mașină model Nissan X-Trail, unei persoane fizice. Însă, de facto, automobilul ar fi fost dat cu chirie, suma încasată fiind de cel puțin 13 000 de euro.

Mai mult, afacerea ar fi ieșit la iveală, după ce, o femeie, care a cumpărat mașina cu pricina s-a pomenit cu poliția la ușă și automobilul ridicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.