Miniștrii apărării din Cuba și Rusia au discutat despre dezvoltarea unor proiecte ‘tehnico-militare’ comune

Publicat:

Miniștrii apărării din Cuba și Rusia au discutat săptămâna aceasta, în cadrul unei întâlniri la Moscova, despre dezvoltarea unor proiecte „tehnico-militare” comune, potrivit presei și Ministerului rus al Apărării, la doar câteva zile după ce mercenari au mărșăluit spre capitala Rusiei, informează mediafax.

Aliații politici de lungă durată, ambii supuși sancțiunilor americane, au intensificat puternic legăturile economice în ultimele luni, facilitând comerțul și investițiile pentru a ocoli aceste restricții, scrie Reuters.


Citește și : Un general rus ar fi ştiut dinainte de planurile lui Prigojin

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a propus în această săptămână să extindă această cooperare la armatele celor două țări, potrivit unui raport din Prensa Latina.

„Componența delegației dumneavoastră numeroase atestă disponibilitatea Cubei de a discuta o gamă largă de probleme din sfera militară și tehnico-militară”, a declarat Șoigu în raport. „Îmi propun să discutăm în detaliu toate proiectele de cooperare existente și promițătoare în domeniul militar”.

Demiterea lui Șoigu fusese una dintre principalele cereri ale răzvrătiților conduși de liderul mercenarilor ruși Evgheni Prigojin în weekend.

Citește și : Ocean Viking a salvat 86 de migranţi în Marea Mediterană

 

Ministrul cubanez al apărării, Alvaro Lopez, a declarat că Havana a respins sancțiunile impuse Rusiei de către SUA și a repetat poziția Cubei potrivit căreia dorințele SUA de a extinde NATO au forțat mâna Rusiei în Ucraina, potrivit unei declarații militare rusești.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.