Miniştrii de externe ai UE discută despre sprijinul pentru Ucraina şi noi sancţiuni împotriva Iranului

Publicat:

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană se reunesc luni la Bruxelles şi vor discuta despre livrarea de muniţie pentru Ucraina, adoptarea de noi sancţiuni împotriva Iranului şi evoluţiile din Tunisia, relatează DPA, potrivit agerpres.

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, ar urma să participe la discuţie prin legătură video, pentru a-şi informa omologii despre situaţia actuală de pe teren.


Citeşte şi: Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului denunţă un ‘atentat odios’ la Mormântul Fecioarei Maria – Black News

Miniştrii europeni ai Apărării se vor alătura discuţiei despre planurile de a oferi două miliarde de euro pentru furnizări imediate şi pe termen lung de proiectile de artilerie pentru Ucraina, prin achiziţii comune de muniţie la nivelul UE.

Miniştrii de externe vor mai discuta despre tragerea la răspundere a Moscovei în transferul forţat de copii ucraineni în Rusia, condiţiile Kievului pentru negocierile de pace şi eforturile de a facilita exporturile ucrainene.

Vineri, Curtea Penală Internaţională de la Haga a emis un mandat de arestare pentru preşedintele rus Vladimir Putin pentru că a contribuit la deportarea de copii ucraineni în Rusia. Un alt mandat de arestare a mai fost emis şi pentru Maria Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului.

Citeşte şi: Un fost soldat australian a fost arestat pentru o prespusă crimă de război – Black News

Miniştrii ar urma de asemenea să adopte noi sancţiuni împotriva Iranului din cauza încălcărilor neîntrerupte ale drepturilor omului prin reprimarea protestelor antiguvernamentale.

O serie de măsuri adoptate de preşedintele Tunisiei, Kais Saied, pentru a-şi consolida puterea se vor afla la rândul lor pe agenda de discuţii de luni. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.