Miniştrii de finanţe german şi francez salută voinţa noului premier italian de a respecta regulile UE

Publicat:

Miniştrii de finanţe german şi francez, Olaf Scholz şi Bruno Le Maire, au salutat joi voinţa noului şef al guvernului italian de a respecta regulile europene, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Acesta este un semnal foarte bun că viitorul preşedinte al consiliului italian s-a exprimat într-un mod pro-european, spunând că doreşte, împreună cu guvernul său, să respecte regulile europene’, a spus Olaf Scholz la sosirea sa la Bruxelles, unde participă la o reuniune a celor 19 miniştri ai finanţelor din zona euro.


Citește și : Trump anunță că summitul cu Kim Jong Un nu va mai avea loc

Şi ministrul francez a avut o poziţie similară: “toţi am remarcat într-un mod pozitiv primele declaraţii ale premierului italian, care tocmai s-a angajat să respecte regulile europene’.

“Acesta este un semnal pozitiv şi dorim să lucrăm într-un mod constructiv cu Italia şi vom face evaluările în funcţie de fapte”, a adăugat ministrul francez.

În urma întâlnirii de miercuri cu preşedintele italian Sergio Mattarella (care are competenţa exclusivă de a numi miniştri), Giuseppe Conte, responsabil pentru formarea următorului guvern italian, a declarat: ‘Sunt conştient de necesitatea de a confirma locul Italiei în Europa şi în lume’.

‘Guvernul va trebui să lucreze la temele bugetului european, la reforma legii dreptului de azil şi la uniunea bancară’, a mai spus Giuseppe Conte după desemnarea sa ca premier, invocând dorinţa sa de ‘dialog’ cu instituţiile europene.

Citește și : Preşedintele sud-coreean a convocat o reuniune de urgenţă după anularea summitului SUA-Coreea de Nord

Dacă va primi votul de încredere al parlamentului, el va conduce primul guvern din Italia format din partide anti-establishment care au promis că vor schimba din temelii UE.

Italia a trecut printr-o lungă perioadă de impas după alegerile neconcludente din martie. După săptămâni de negocieri infructuoase între diverse partide, Mişcarea 5 Stele (M5S) şi partidul Liga au convenit în cele din urmă vinerea trecută asupra unui acord de formare a unei coaliţii, promiţând reducerea taxelor şi creşterea consumului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.