Ministru israelian: Oraşul belgian Aalst ar trebui să interzică parada de Carnaval din cauza antisemitismului

Publicat:

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a cerut Belgiei să condamne şi să interzică parada de carnaval planificată în oraşul Aalst din cauza utilizării unor caricaturi antisemite în anii precedenţi, relatează joi DPA, scrie agerpres.

“Belgiei, ca democraţie occidentală, ar trebui să-i fie ruşine să permită afişarea unei asemenea situaţii antisemite vitriolice”, a scris Katz joi pe Twitter.


Citește și : Macron condamnă ‘cu cea mai mare fermitate’ atacurile comise de regimul al-Assad în nord-vestul Siriei

El a postat o imagine de la parada precedentă cu două figuri având perciuni lungi şi nasurile coroiate, aşezate pe pungi de bani. Anul trecut, carnavalul din Aalst (în flamandă sau Alost în franceză, oraş situat în regiunea Flandra de Est – n.r.) a intrat sub focul criticilor pentru figurile caricaturale apărând pe carele alegorice şi reproducând stereotipuri antisemite din anii 1930.

Miercuri, parlamentarii europeni au cerut localităţii Aalst să asigure că parada din acest an va fi lipsită de “manifestări de ură”.

Într-o scrisoare deschisă, grupul de lucru pentru antisemitism din Parlamentul European şi-a exprimat îngrijorarea faţă de “potenţialul de rasism şi antisemitism în timpul Carnavalului vineri şi duminică”.

Citește și : Liderii europeni îşi etalează divergenţele la sosirea la summitul bugetului UE

Grupul adaugă faptul că autorităţile locale şi oficialii festivalului au refuzat să recunoască sau să reflecteze asupra “impactului problematic” al acestor manifestări.

Anul trecut, Carnavalul tradiţional şi-a pierdut locul pe lista patrimoniului cultural UNESCO din cauza “recurenţei rasiste şi a reprezentaţiei antisemite”, ceea ce este incompatibil cu principiile sale de bază.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.