Ministru: Lumea spera să răstignească Arabia Saudită în postura de principal exportator de petrol

Publicat:

Lumea spera să răstignească Arabia Saudită în postura de principal exportator de petrol, a declarat ministrul saudit al energiei în marja summitului COP27 din Egipt, adăugând că regatul va monitoriza îndeaproape promisiunile altor țări în materie de energie regenerabilă, scrie Reuters , informează mediafax.

Prezentând ceea ce a spus că sunt pașii pe care Arabia Saudită îi va lua pentru a produce energie mai curată și pentru a-și reduce amprenta de carbon, prințul Abdulaziz bin Salman a declarat: “Lumea speră să ne răstignească”. În schimb, a spus el, Arabia Saudită va trage la răspundere restul lumii.


Citește și : Un general israelian face publice informaţii despre programul de drone înarmate

El a spus că producătorul de petrol de stat Aramco a avut cele mai mici emisii de metan, indiferent de măsură.

Emisiile de metan, deși sunt mai puțin periculoase decât dioxidul de carbon, sunt extrem de puternice, iar cantitatea produsă de industria petrolieră a fost un subiect de discuție în cadrul discuțiilor COP27 de vineri.

De asemenea, ministrul a declarat că regatul se află pe drumul cel bun pentru a ajunge la emisii zero până în 2060 și că ar putea devansa acest obiectiv, în funcție de tehnologie.

Arabia Saudită lucrează, de asemenea, la producerea de hidrogen folosind energie regenerabilă și își propune să fie producătorul cu cel mai mic cost, a declarat prințul Abdulaziz. “Vrem să ne prezentăm ca o țară exportatoare de energie, pentru că vom lucra din greu la exportul de hidrogen împreună cu petrolul, împreună cu gazul lichefiat”, a declarat el pentru Reuters. “Sperăm că vom face și electricitate”.

Regatul spune că ar trebui, de asemenea, să îndeplinească un obiectiv de captare a carbonului de 44 de milioane de tone până în 2035, a mai spus el.

Saudi Aramco a semnat joi un acord de dezvoltare comună în parteneriat cu Ministerul Energiei pentru a înființa un centru de captare și stocare a carbonului cu potențialul de a stoca până la 9 milioane de tone de dioxid de carbon pe an până în 2027.

Militanții pentru protecția mediului tind să fie reticenți față de captarea carbonului, pe motiv că industria poate folosi activitatea pentru a justifica utilizarea în continuare a combustibililor fosili.

Citește și : Următorul summit al NATO se va axa pe cheltuielile militare şi pe sprijinul pentru Ucraina

Oficialii din domeniul petrolului și gazelor și liderii din industrie spun că combustibilii fosili rămân necesari, mai ales în contextul în care lumea se confruntă cu o criză economică și cu întreruperea livrărilor rusești ca urmare a războiului din Ucraina.

Aceștia spun că investițiile insuficiente în combustibili fosili au contribuit la vârfurile de preț din acest an, care au dus inflația la maxime pe mai multe decenii, și că petrolul și gazele trebuie dezvoltate alături de energia regenerabilă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.