Ministrul apărării din Germania, într-o vizită la trupele germane din Lituania

Publicat:

Ministrul apărării din Germania, Ursula von der Leyen, are programată pentru luni o vizită la trupele Bundeswehr-ului detaşate în Lituania în cadrul efortului NATO de descurajare a Rusiei, ca urmare a crizei din Ucraina în 2014, potrivit dpa, scrie agerpres.

Această vizită este umbrită de noile tensiuni între NATO şi Moscova generate de retragerea, la sfârşitul săptămânii trecute, a SUA şi Rusiei din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF).


Citește și : Maduro îl cheamă pe Papă să medieze criza din Venezuela

Tratatul, semnat în 1987 între SUA şi URSS, care apoi a fost asumat de Rusia, interzice dezvoltarea, fabricarea şi desfăşurarea de lansatoare terestre, rachete cu încărcătură nucleară şi rachete de croazieră cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 km.

SUA şi Rusia se acuză reciproc de încălcarea prevederilor tratatului.

Washingtonul a anunţat în weekend că îşi suspendă participarea la acest acord după ce ultimatumul de 60 de zile dat Rusiei a expirat sâmbătă, 2 februarie. Ca ripostă, Moscova a anunţat sâmbătă retragerea din Tratatul INF.

La ora actuală există temeri că întăririle de trupe de ambele părţi ale frontierelor dintre statele membre NATO şi Rusia ar putea fi urmată de o nouă cursă a înarmărilor.

Citește și : MAE rus: ‘NATO a subminat Tratatul INF!’

Ca răspuns la criza din Ucraina din iulie 2016, NATO a decis să trimită aproximativ 1.000 de militari în cele trei state baltice şi Polonia, în cea mai amplă desfăşurare de trupe în Est est de la sfârşitul Războiului rece.

Din februarie 2017, aproximativ 450 de militari ai Bundeswehr-ului sunt cantonaţi în localitatea lituaniană Rukla, la aproximativ 100 de kilometri de graniţa cu Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.