Ministrul australian al educaţiei, SUSPENDAT din funcţie după acuzaţii de hărţuire şi agresiune

Publicat:

Ministrul australian al educaţiei şi tineretului, Alan Tudge, a fost suspendat din funcţie în aşteptarea unei anchete asupra unor acuzaţii de hărţuire formulate de o fost angajată, a anunţat joi premierul Australiei, Scott Morrison, informează AFP, potrivit agerpres.

O fostă funcţionară, Rachelle Miller, l-a acuzat joi pe Tudge de hărţuire morală şi agresiune fizică în timpul unei legături pe care cei doi au avut-o în 2017.


Citeşte şi: WTA suspendă turneele de tenis feminin organizate în China – Black News

Rachelle Miller, care a dezvăluit această relaţie anul trecut, a declarat pentru doi jurnalişti că a trăit “o relaţie emoţional şi, într-o ocazie, fizic abuzivă”, marcată de un “dezechilibru de putere”. Ea a mai spus că a încasat lovituri de picior din partea lui Tudge în timpul unei dispute.

Într-un comunicat, ministrul a negat “complet şi categoric” aceste acuzaţii.

La câteva ore după declaraţiile lui Rachelle Miller, premierul Scott Morrison a anunţat în faţa Parlamentului că Tudge a acceptat să fie suspendat din funcţie în aşteptarea unei anchete “independente şi corecte”.

Citeşte şi: Cine este noul CEO la Twitter: un expert în învățare automată și AI în vârstă de 37 de ani – Black News

Acest scandal a intervenit la câteva zile după publicarea unei anchete oficiale a Parlamentului australian asupra “culturii sexiste”, care a dezvăluit că mai mult de jumătate dintre angajaţii Parlamentului au fost victime ale hărţuirii morale sau sexuale sau a unor agresiuni sexuale în timpul desfăşurării activităţii.

În 2019, o asistentă parlamentară a acuzat un ministru australian că a violat-o în biroul său, acuzaţii care au declanşat un val de indignare şi de manifestaţii la nivel naţional. În prezent, cazul este examinat în justiţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.