Ministrul Bolea nu știe de ce protestează agricultorii: „Nu am primit nicio solicitare”

Publicat:

Ministrul Bolea nu știe de ce protestează agricultorii: „Nu am primit nicio solicitare”

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Vladimir Bolea, nu știe care este motivul pentru care agricultorii protestează de câteva zile, inclusiv prin blocarea PTF Leușeni-Albița.

Citește și: Patru moldoveni au murit de COVID-19 săptămâna trecută


„Noi la Ministerul Agriculturii nu am primit nicio adresare din partea lor, așteptăm să vedem pentru ce se cer banii, care este scopul. Suntem deschiși întotdeauna pentru discuții”, a declarat ministrul Bolea în cadrul unei conferințe de presă.

Pe de altă parte, ministrul de profil este convins că, din 2020 până în prezent, Guvernul Republicii Moldova a făcut pentru agricultori „tot ce s-a putut”. Potrivit lui Bolea, în această perioadă, agricultorii au primit ajutor de la stat în valoare totală de 5 miliarde 940 de milioane de lei, plus ajutoare suplimentare din fondul de rezervă de aproape 400 de milioane pentru agricultorii aflați în dificultate de plată.

Totodată, ministrul de ramură menționează că se impune o schimbare strategică în domeniul agriculturii în Moldova. Fermierii nu mai pot insista să semene culturi, care de ani de zile nu mai produc roadă.

„Noi trebuie să devenim profitabili. Noi trebuie să ne oprim din a produce pierderi. De-a lungul anilor vedem aceleași persoane din sudul Moldovei care protestează pentru ca au probleme economice, nu au roada, nu exista preț”, a menționat Bolea.

În acest context, șeful de la Agricultură anunță despre crearea unui Consiliu al fermierilor din care vor face parte diverși specialiști din diferite domenii, inclusiv agricultori pentru „identificarea soluțiilor eficiente  pentru toate lanțurile valorice din agricultură”.

Prima ședință a Consiliului cu pricina va fi convocată deja vineri. Între timp, agricultorii își continuă protestele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un echipaj ruso-american a ajuns pe ISS într-o capsulă aparţinând SpaceX

Un echipaj ruso-american a ajuns pe ISS într-o capsulă aparţinând SpaceX O capsulă Crew Dragon la bordul căreia s-a aflat un echipaj ruso-american a făcut...

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău Comuniștii și socialiștii vor avea un nou coleg în Parlament. Este vorba despre Said-Muhmat Amaev,...

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit Premierul ungar Viktor Orbán a vorbit despre schimbările care au...

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu Fracțiunea PAS are un nou deputat în Parlament. Magistrații de la Curtea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.