Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Publicat:

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Patrimoniu cultural – resursa  de bază în turismul rural este tema unui eveniment organizat sâmbătă la Văleni, Cahul, destinație recunoscută, în premieră pentru Republica Moldova,  „Best Tourism Villages” (Cele mai bune sate turistice) ediția 2023, într-o competiție internațională la care s-au înscris 260 de localități din 60 de țări. 

Premiul pentru cele mai bune sate turistice din lume a fost înmânat satului Văleni în cadrul celei de-a 25-a Adunări Generale a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), la Samarkand, Uzbekistan.


Citeşte şi: Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria – Stiripesurse.md

Participanții la conferința de la Văleni, pe 20 aprilie, printre care ministrul Culturii, Sergiu Prodan, reprezentanți ai Oficiului Național al Turismului (ONT), ai Agenției Naționale a Turismului Intern și Receptor (ANTRIM), ai Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI) au abordat strategii și abilități de sprijin a inițiativelor reziliente, în baza experienței satului Văleni și a regiunii Cahul, în genere.

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Au trezit discuții și dezbateri rapoartele: „Elementele culturale identitare ale neamului românesc – firul de aur în covorul neamului – turismul rural”, „Oportunități și posibilități pentru inițierea , dezvoltarea afacerilor turistice  în contextul noilor tendințe în digitalizare, inovare, adaptabilitate”; „Conexiunea  între traseele turistice locale – BTV Văleni cu EMD „Lunca Prutului de Jos”, Clusterul turistic „Via-Cahul” și cele naționale”; „Marketing și promovare a destinațiilor turistice în contextul recunoașterii internaționale”.

Pentru Ministerul Culturii, promovarea turismului în regiuni, în satele și orașele din Moldova e o prioritate, el aducând un nou suflu în localitățile noastre și contribuind la dezvoltarea lor economică și socială.

Vom continua cu tenacitate acest demers, iar angajamentul de azi, cu certitudine, ne va fi de un real folos în impulsionarea turismului din țara noastră.” – a declarat ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în...

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.