Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Publicat:

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Patrimoniu cultural – resursa  de bază în turismul rural este tema unui eveniment organizat sâmbătă la Văleni, Cahul, destinație recunoscută, în premieră pentru Republica Moldova,  „Best Tourism Villages” (Cele mai bune sate turistice) ediția 2023, într-o competiție internațională la care s-au înscris 260 de localități din 60 de țări. 

Premiul pentru cele mai bune sate turistice din lume a fost înmânat satului Văleni în cadrul celei de-a 25-a Adunări Generale a Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), la Samarkand, Uzbekistan.


Citeşte şi: Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria – Stiripesurse.md

Participanții la conferința de la Văleni, pe 20 aprilie, printre care ministrul Culturii, Sergiu Prodan, reprezentanți ai Oficiului Național al Turismului (ONT), ai Agenției Naționale a Turismului Intern și Receptor (ANTRIM), ai Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI) au abordat strategii și abilități de sprijin a inițiativelor reziliente, în baza experienței satului Văleni și a regiunii Cahul, în genere.

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Au trezit discuții și dezbateri rapoartele: „Elementele culturale identitare ale neamului românesc – firul de aur în covorul neamului – turismul rural”, „Oportunități și posibilități pentru inițierea , dezvoltarea afacerilor turistice  în contextul noilor tendințe în digitalizare, inovare, adaptabilitate”; „Conexiunea  între traseele turistice locale – BTV Văleni cu EMD „Lunca Prutului de Jos”, Clusterul turistic „Via-Cahul” și cele naționale”; „Marketing și promovare a destinațiilor turistice în contextul recunoașterii internaționale”.

Pentru Ministerul Culturii, promovarea turismului în regiuni, în satele și orașele din Moldova e o prioritate, el aducând un nou suflu în localitățile noastre și contribuind la dezvoltarea lor economică și socială.

Vom continua cu tenacitate acest demers, iar angajamentul de azi, cu certitudine, ne va fi de un real folos în impulsionarea turismului din țara noastră.” – a declarat ministrul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii În perioada 17 – 23 mai 2024, au activat peste o mie de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii...

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori Controversata ediţie din 2024 a concursului muzical Eurovision a fost...

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au “împotmolit” în luptele în Vovceansk

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele în Vovceansk Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele de stradă în localitatea Vovceansk, în regiunea Harkov,...

Harta interactivă a fericirii: care sunt ţările cele mai puţin «supărate»?

Harta interactivă a fericirii: care sunt ţările cele mai puţin «supărate»? Unde se află fericirea? Răspunsul ni-l oferă World Happiness Report 2024, (realizat sub egida...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.