Ministrul Culturii: Un artist de rang trebuie să primească un salariu de minim 20 de mii de lei

Publicat:

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, e de părere că artiștii din R. Moldova trebuie să fie apreciați la justa valoare și remunerați în funcție de munca pe care o fac.

Într-un interviu pentru NordNews, ministrul a declarat că un artist de rang trebuie să primească un salariu de minim 20.000 de lei pentru a nu fi nevoit să caute resurse financiare suplementare. Sergiu Prodan a anunțat că ministerul lucrează în această direcție și că lucrurile se vor schimba semnificativ de la începutul anului 2024.


Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

„Depunem tot efortul pentru a interveni. Problema este una moștenită. Salarizarea în sistemul teatral concertistic în R. Moldova este o problemă moștenită și un lucru care nu a fost bine gândit și dus până la capăt.

Intervenția este destul de complicată pentru că asta prevede amendarea a foarte multe legi și regulamente pe care le afectează orice încercare de intervenție. Noi suntem acum pe ultima sută de metri de obținere a posibilității de a interveni și de a propune un nou sistem de salarizare.

Până la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor, avem o siguranță de 95% că principiul de salarizare în domeniu va fi schimbat. Unele salarii vor crește considerabil, altele poate mai puțin, dar este important să nu venim cu o creștere mecanică, cu o egalitate totală, pentru că sunt artiști de mare valoare.

 

Eu cred că un artist de rang trebuie să primească un salariu de minim 20 de mii de lei. Majorând salariul artiștilor este firesc să majorăm și salariile bibliotecarilor, a lucrătorilor muzeali, a profesorilor, etc”, a declarat Sergiu Prodan.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.