Ministrul Culturii: Un artist de rang trebuie să primească un salariu de minim 20 de mii de lei

Publicat:

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, e de părere că artiștii din R. Moldova trebuie să fie apreciați la justa valoare și remunerați în funcție de munca pe care o fac.

Într-un interviu pentru NordNews, ministrul a declarat că un artist de rang trebuie să primească un salariu de minim 20.000 de lei pentru a nu fi nevoit să caute resurse financiare suplementare. Sergiu Prodan a anunțat că ministerul lucrează în această direcție și că lucrurile se vor schimba semnificativ de la începutul anului 2024.


Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

„Depunem tot efortul pentru a interveni. Problema este una moștenită. Salarizarea în sistemul teatral concertistic în R. Moldova este o problemă moștenită și un lucru care nu a fost bine gândit și dus până la capăt.

Intervenția este destul de complicată pentru că asta prevede amendarea a foarte multe legi și regulamente pe care le afectează orice încercare de intervenție. Noi suntem acum pe ultima sută de metri de obținere a posibilității de a interveni și de a propune un nou sistem de salarizare.

Până la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor, avem o siguranță de 95% că principiul de salarizare în domeniu va fi schimbat. Unele salarii vor crește considerabil, altele poate mai puțin, dar este important să nu venim cu o creștere mecanică, cu o egalitate totală, pentru că sunt artiști de mare valoare.

 

Eu cred că un artist de rang trebuie să primească un salariu de minim 20 de mii de lei. Majorând salariul artiștilor este firesc să majorăm și salariile bibliotecarilor, a lucrătorilor muzeali, a profesorilor, etc”, a declarat Sergiu Prodan.

 

CITESTE SI

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova Parlamentul României va dezbate și adopta, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, o rezoluție...

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că va renunța la mandatul său...

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare Un bărbat de 55 de ani a fost condamnat la închisoare pentru un an și jumătate,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.