Ministrul de finanţe din Ontario demisionează după ce a călătorit în Caraibe în timp ce provincia era în izolare

Publicat:

Prim-ministrul din Ontario, Doug Ford, a anunţat demisia ministrului de Finanţe, Rod Phillips, care a călătorit în Caraibe în timp ce provincia canadiană era în izolare, relatează BBC, scrie news.ro .

Phillips a prezentat scuze şi a spus că a fost „o greşeală prostească” să călătorească.


Citește și : Bilanţul armatei israeliene în 2020: 50 de ţinte lovite ‘împotriva frontului sirian’ şi 300 în Gaza

Ford a declarat joi că plecarea lui Phillips din Executiv demonstrează că guvernul său „ia în serios obligaţia de a ne menţine la un standard mai înalt”.

Autorităţile din cea mai populată provincie a Canadei au descurajat constant deplasările neesenţiale, în contextul creşterii numărului de cazuri zilnice de Covid-19.

Phillips, membru al Progressive Conservative Party, a întreprins o călătorie în scop personal în St. Barts pe 13 decembrie şi a revenit în ţară pe 31 decembrie.

Înainte de sărbători, oficialii sanitari din Ontario au îndemnat rezidenţii să rămână acasă pe cât posibil. Ulterior, Ontario a intrat în carantină, pe 26 decembrie. Joi, provincia a raportat un nou vârf de contaminări pentru 24 de ore – 3.328 – şi 56 de decese asociate.

Canada are peste 584.000 de cazuri confirmate şi de la începutul pandemiei aici au fost înregistrate peste 15.600 de decese, potrivit Johns Hopkins University.

Ford a precizat miercuri că a aflat de călătoria lui Phillips, dar că ministrul „nu a spus nimănui” că pleacă în St. Barts.

Citește și : Franţa a efectuat peste trei milioane de teste pentru diagnosticarea coronavirusului în săptămâna Crăciunului

Phillips a spus la revenirea pe aeroportul din Toronto că speră să îşi păstreze slujba, dar că va respecta o decizie a prim-ministrului.

„Nu caut scuze pentru faptul că am călătorit când nu ar trebui să călătorim”, a adăugat el.

La scurt timp, Ford a anunţat, într-un comunicat, că a acceptat demisia lui Phillips în urma unei conversaţii avute. Locul acestuia va fi luat de Peter Bethlenfalvy.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris Moda se află într-o perioadă de tranziție, așa cum a fost evident...

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: ‘Situația a scăpat de sub control’

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: 'Situația a scăpat de sub control' Epidemiologii italieni au tras un semnal...

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH)

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH) Hedi Slimane, director artistic, de creaţie şi imagine la Céline din ianuarie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.