Ministrul de interne A DEMISIONAT, forţat de valul de critici dure la adresa guvernului de la Lisabona

Publicat:

Ministrul de interne portughez Constança Urbano de Sousa a demisionat miercuri pe fondul criticilor tot mai dure la adresa guvernului de la Lisabona cu privire la reacţia acestuia la incendiile din Portugalia, soldate cu peste 100 de morţi în ultimele patru luni, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

După incendiile din ultimele zile, ”consider că nu am condiţiile personale şi politice pentru a continua în această funcţie”, a explicat Constança Urbano de Sousa într-o scrisoare în care şi-a anunţat demisia.


Premierul portughez Antonio Costa, care conduce un guvern socialist minoritar susţinut în parlament de stânga radicală, a acceptat această demisie.

Citeşte şi: Întrebarea care bântuie mediul online. COPIAZĂ separatiştii catalani propaganda folosită în protestele din Maidan?

Portugalia a fost lovită recent pentru a doua oară în ultimele patru luni de cele mai grave incendii din istoria sa. Numai duminică şi luni au murit 41 de persoane şi alte 71 au fost rănite, conform celui mai recent bilanţ al Protecţiei Civile portugheze. În luna iunie, 64 de persoane au decedat într-un incendiu în apropiere de Pedrogao Grande, în centrul Portugaliei.

În faţa numeroaselor critici din partea opozanţilor politici în legătură cu incapacitatea guvernului de a preveni o nouă catastrofă, premierul portughez a promis să pună în aplicare ‘reforme profunde’ în materie de amenajare a pădurilor şi luptă contra incendiilor.

Marţi seară, preşedintele conservator Marcelo Rebelo de Sousa i-a cerut guvernului socialist să ‘tragă toate învăţămintele din această tragedie’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.